Hoewel ik niet echt een blikmadam ben, zorg ik er toch altijd voor dat ik een blikje tonijn in eigen nat in huis heb. Waarom? Wel ja, je kan er nu eenmaal veel kanten mee uit ook als je niet zo heel veel in huis hebt. Ik maak er meestal in een wipje homemade tonijnsalade van met de gezonde mayonaise die je ook in dit receptje zal terugvinden. Hupsa, nog wat kappertjes en rode ui erbij en je boterhammetje is heerlijk belegd – genieten maar!
Voor dit gerecht varieer ik op mijn klassiek recept voor tonijnsalade. Door knapperig gebakken mangetouts en krokante zoete maïs toe te voegen krijg je echt een heerlijke lunchsalade waar iedereen van zal staan kijken. Bovendien is dit slaatje erg voedzaam dus het houdt je motor zeker draaiende tot de avondstond. Ik maak deze maaltijdsalade met mijn eigen light versie van mayonaise, gemaakt van magere platte kaas, een beetje mosterd en een vleugje citroen. Heel erg geregeld komt dit sausje (of een variant ervan) bij ons op tafel. Het is nu eenmaal zeer lekker en fris van smaak. Bovendien is het in mijn ogen een waardige vervanger voor het wat vettigere (maar soms ook o-zo-lekkere) origineel. En o ja, je hoeft dit slaatje natuurlijk niet te serveren in een blad ijsbergsla, maar ik vond het er wel gewoon mooi uitzien, niet? Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze onder de rest van het slaatje, smaakt minstens even lekker en net iets minder gedoe, smakelijk!
[yumprint-recipe id=’24’]
Leuk gedaan zo met slawraps! Die mayo ga ik ook eens maken, klinkt inderdaad wat gezonder dan de originele versie en ben benieuwd naar de combinatie in tonijnsalade. Ik heb ook altijd een blik tonijn in huis, ook al prefereer ik een stukje verse tonijn. Ik ben namelijk ook een tonijnsalade madam 😉 x
Pingback: Ovengebakken frietjes met pikante dip - Goestjes