Sobanoedels met buikspek, worteltjes en paksoi

Umami!

Dit Japans-geïnspireerd gerecht is een soort van goed vullende maaltijdsoep. Het heeft een heerlijke umami smaak dankzij de misopasta die we eraan toevoegen.  Zelf ben ik nogal verzot op miso. Het geeft je gerechten echt een heel volle, rijke smaak en is dus zeker de moeite om te kopen! Misopasta bewaart redelijk lang in de koelkast, dus no worries!

Sobanoedels, c’est quoi?

De sobanoedels die we gebruiken in dit recept worden gemaakt van boekweit en zijn een heel goeie bron van eiwitten. In Japan is men er verzot op, het is een beetje de spaghetti van aldaar, maar dan met een iets vollere, beetje nootiachtige smaak.  Doordat de sobanoedels van boekweitmeel gemaakt worden, zijn ze glutenvrij en dus ideaal voor mensen met een glutenallergie. Intussen vind je deze ook in de winkelrekken van de grote supermarkten. Je kan ze in dit recept ook perfect vervangen door rijstnoedels of andere noedels naar keuze. 

Ben je vegetariër? Vervang het buikspek door 1 à 2 zachtgekookte eitjes per persoon. Halveer de eieren en leg bovenaan op je kommetje noedels. Het eigeel mag best nog wat lopend zijn, want dat maakt het gerecht nog romiger van smaak.  

Goesting in Aziatisch? Dit zijn ook 3 heerlijke Asian-inspired toprecepten:

sobanoedels buikspek worteltjes paksoi miso goestjes weekmenu snel klaar

Sobanoedels met buikspek, worteltjes en paksoi

2 personen – klaar in 25 minuten

2

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 4 lapjes buikspek
  • 6-tal jonge wortelen (geschild en in plakjes gesneden)
  • peper
  • zout
  • 5 cm gember (geraspt)
  • 1 paksoi (in stukjes gesneden)
  • 5 dl groentebouillon ((gemaakt 1 blokje kippenbouillon))
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl misopasta
  • 150 g sobanoedels
  • 2 lenteuitjes (in fijne ringetjes gehakt)

Bereiding
 

  • Verhit wat olijfolie in een stoofpot en bak er de lapjes buikspek goudbruin in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal het buikspek uit de pan en houd warm. 
  • Voeg indien nodig wat olie toe en doe er de wortelen bij. Kruid met peper en zout, doe er ook de gember bij en laat zo’n vijf minuten aanstoven. Voeg nu ook de witte stukjes paksoi toe, het groen houden we voor straks. Laat samen nogmaals 5 minuten garen.  
  • Voeg de bouillon toe, samen met de sojasaus, de misopasta en het groen van de paskoi. Laat samen 5 minuten zachtjes pruttelen.  
  • Kook intussen de noedels zoals beschreven staat op de verpakking. Normaal gezien zijn deze heel snel klaar! Doe de noedels bij de bouillon met de groenten, schep in diepe borden, werk af met wat lenteui en de lapjes buikspek. Smakelijk! 
Druk dit recept af
sobanoedels buikspek worteltjes paksoi miso goestjes weekmenu snel klaar

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.