Gentse Feesten voor foodies!

Morgen begint het leukste festival van het land en dat ook nog eens in de gezelligste stad van het land! Uiteraard heb ik het over de Gentse Feesten! Ondertussen zijn de feesten niet meer alleen voor de dorstigen onder ons, ook de hongerigen komen ruim aan hun trekken. De vele toffe pop-up concepten die ik de vorige weken zowat overal zag opduiken hebben me echt al helemaal in de stemming gebracht. Helaas zijn het maar 10 dagen en moet ik tussendoor ook nog een beetje werken, daarom hier alvast de tijdelijke foodie adresjes die ik op mijn to-do lijstje heb staan!Bijlage affiche Gentse feesten_2015
Vlakbij Polé Polé – meer bepaald in de Ravenstijnstraat- komt er het tijdelijk foodtruck festival “Barrio Cantina.” Enkele weken geleden vond dit festival al eens plaats op de Korenmarkt en wij vonden dat er heel wat leuke foodtrucks stonden en dat er een gezellige ambiance heerste. Spek voor ieders bek met streetfood van over heel de wereld, cocktails en dj’s!

Barrio Cantina Gentse feesten foodmarkt foodtrucks
BARRIO CANTINA

Kerk, de Gentbrugse hipsterversie van DOK, wordt tijdens de Gentse feesten omgetoverd tot KERKHOF. Op hun Facebook beloven ze “een gezellige hangout met een zomerbar, cocktailcaravan en foodtrucks.” En het is blijkbaar met hangmatten en tipi’s! Eentje voor de chillers onder ons  dus- of perfect om een katerdagje op het gemak te overbruggen! (Elke dag van 14u tot 22u – Kerkstraat 24 Gentbrugge)

Beeld - Kerk Gent
KERKHOF

En we blijven in kerkelijke sferen want in de Sint Jacobskerk is er de Pop-Up Church. Church wil een culinair en cultureel rustpunt zijn tijdens de feesten. Je kan er de hele dag door genieten van een bio-brunch, ideaal dus als je op niet zo’n katholieke uren nog wil ontbijten. Voor de locatie alleen al wil ik er eens heen! (Elke dag tussen 11u & 23u, Sint-Jacobskerk Gent)

church bis
CHURCH

Eventjes wat detoxen tijdens de feesten? Dat kan perfect in het STAMcafé op de prachtige Bijlokesite. Tijdens de Gentse Feesten kan je er genieten van wat Morganic & co op je bord tovert. Morgane is een collega blogger die nogal zot is van koken met organische producten. Op haar blog vind je in ieder geval heel wat toffe recepten dus dat belooft! Extra touch, om 20u komt de taxiboot je oppikken om je recht de stad en de feesten in te varen! (Godshuizenlaan 2 – Gent)

Foto - Stamcafé
STAMCAFE

Wil je toch nog net dat ietsje meer speciaal? Dan denk ik dat Soirée Diner in de Eskimofabriek wel iets voor jou is. Je wordt er vergast op een diner met tussendoor zang, dans en comedy cabaret in een modern jasje met een originele, bijna filmische twist – en dat in het thema van de commedia del arte. De show wordt je gebracht door Maison Mademoisellle, het artistieke huis van creatievelinge Naomi Schatteman. In de keuken staat een andere felle dame, nml. Sira Kane, de madam achter de Gentse resto Rood. (Soirée Diner – elke avond tijdens de Gentse Feesten, start 19.30u, vooraf reserveren)

Foto - Soiree Diner
SOIREE DINER

En dan uiteindelijk de Feesten zelf niet vergeten hé! Wie weet komen we mekaar wel eens tegen, veel plezier in ieder geval 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.