Duivels lekker fingerfood

Morgenavond is het weer zover, de Rode Duivels spelen. Hoewel ik niet echt een mega voetbalfan ben komt er toch een soort van mini-hooligan in mij naar boven als de Rode Duivels het veld op gaan (komaan Bruintje!). Al moet ik zeggen dat het misschien ook kan liggen aan de toffe sfeer die er altijd heerst op ‘game night’.  Samen met een bende vrienden met een pintje en een hapje de Rode Duivels zien winnen, leuk toch? En ja, je raadt het al, mij is het hem stiekem gewoon te doen om die hapjes hé. Ik heb daarom enkele recepten van duivels lekker fingerfood verzameld, zodat ook jullie dubbel en dik van de match kunnen genieten!

We beginnen met een toprecept, namelijk kruidig krokante kikkererwten van Goestjes zelve! Ha, het is gewoon echt megasimpel fingerfood dat intussen  aan zowat elke gast ten huize Goestjes geserveerd wordt! Try it, you’ll love it!

kikkererwten 3_

Een andere favo waarmee je alleen maar kan scoren zijn Martha Stewart’s Devils on Horseback (pun intended!). In dit recept combineert de Amerikaanse koningin der huisvrouwen dadels met Stilton kaas (ik neem Roquefort) en daarrond spek gedraaid. Dit gaat de oven in en ik kan je verzekeren, het komt er overheerlijk uit!

devils on horseback marhta ttewart
Martha Stewart – Devils on horseback

Een blog die ik op de voet volg is Tine at Home. Haar recept voor pizzadeegballetjes met look en peterselie heb ik altijd al willen proberen.  Misschien dat ik er morgen wel eens invlieg! 

Tine at home pizza deegballetjes met look en peteselie
Tine at Home – PIzza dough balls with pink garlic and parsley

Wil je het liever bij wat gezonder fingerfood houden? Kies dan voor de gezonde frietjes van Hapjesprincess. Snijd frietjes van wortelen in alle kleuren, kruid ze gretig met kaneel, komijn, kurkuma en konsoorten en bak ze in de oven. Combineer de frietjes bijvoorbeeld met smeuïge hummus, njam!

wortelfrietjes-met-hummus-1024x682
Hapjesprincess – Gezonde frietjes van worteltjes in alle kleuren

Geniet van het voetbal en het fingerfood morgenavond! En dat de beste mogen winnen 🙂

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.