Valentijnsbrunch: een beetje inspiratie

Valentijn: you hate it or you love it. En ja, je hebt het al geraden hé, ik ben een hopeloze romanticus dus voor mij is 14 februari geen gewone zaterdag. Niet dat mijn geliefde en ik elkaar overspoelen met cadeaus, maar we zien het vooral als een gelegenheid – of misschien wel een smoes- om lekker te eten. ‘s Avonds wagen we ons dus aan een of ander Valentijnsmenu en ‘s morgens vliegen we er al goed in met een heerlijke valentijnsbrunch.

bruch1Mijn vriend die wordt de kou ingestuurd richting warme bakker alwaar hij om versgebakken pistolets en een smeuïg suikerbroodje gaat. Ik duik ondertussen de keuken in om nog wat extraatjes te prepareren. Granola maakte ik reeds vooraf en ook mijn favoriete quiche met groene asperges en prei mag niet ontbreken. Enkele andere suggesties: Goestjes’ heerlijk detoxslaatje met dadels en mandarijntjes, Pascale Naessens’ carpaccio van vijg met fetakaas, wat gerookte zalm met citroen en roze peperbolletjes en als dessert Griekse yoghurt met rood fruit en speculooscrumble.

P1000574

Voor dit lekker dessertje moet je alleen wat speculoos verkruimelen, daarop leg je een schepje Griekse yoghurt waar je naar smaak wat honing hebt door gemengd. Werk af met rood fruit, nog een beetje speculooscrumble en een takje rozemarijn voor de schoonheid.

Geniet van een heerlijke Valentijnsdag!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.