Pittige ovenschotel met cannellini bonen & chorizo

Voor deze pittige ovenschotel liet ik mij inspireren door het  Forest Feast kookboek. Een van mijn favoriete recepten uit het boek is spicy roasted corn & cauliflower taco’s.  Ik zette het recept een beetje naar mijn hand door de taco’s weg weg te laten & cannellini bonen en chorizo toe te voegen. Het resultaat is een makkelijke ovenschotel, barstensvol smaak!

pittige ovenschotel met cannellini bonen ingredienten goestjes.beMaïs is een ingrediënt dat in onze eigen keuken maar weinig wordt gebruikt. Geef toe, kan je een typisch Vlaams gerecht noemen waarin maïs wordt verwerkt? Zelfs na heel diep nadenken wist ik het niet hoor! De meeste gerechten met maïs zijn duidelijk via het Amerikaanse continent hierheen gewaaid. Denk maar aan nacho’s, popcorn of gewoon corn flakes. Ik ben dus net als jij niet echt gewend om maïs klaar te maken, maar heel complex is het niet. Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolf, zet de de kolf vervolgens rechtop en snijd met je mes langs de kolf om de maïskorrels los te  maken. Doe de maïskorrels bij de rest van de ingrediënten en meng goed zodat alle smaken perfect in mekaar overvloeien

pittige ovenschotel met cannellini bonen recept goestjes.beCannellini bonen staan bij ons vooral bekend voor de variant die steevast opduikt in een authentiek English breakfast. Deze keer laten we de tomatensaus echter weg en kiezen we voor de pure stuff. Er zijn heel weinig groenten die ik in blik koop, maar deze boontjes zijn nu eenmaal niet zo makkelijk vers te vinden.  Blik of bokaal zijn in deze dus een goede optie. smakeklijkEn zo krijgen we een harverwarmende pittige ovenschotel ideaal om je bij dit koude winterweertje aan te verwarmen. Haal de schotel om de 10 minuten uit de oven en roer alles even om. Bestrooi net voor het serveren met wat verkruimelde fetakaas: smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.