Chocolade met gekarameliseerde noten en fleur de sel

Chocolade. Voor sommigen toch wel een licht- tot zwaarverslavend genotsmiddel. Ik kan mij nog inhouden, maar mijn vriend die heeft het zwaarder te pakken. Laatst kwam hij thuis met een reep Tony’s Chocolonely, een merk van serieus lekkere (Hollandse!) chocolade. Van de melkchocolade met karamel en zeezout had hij een klein stukje over gehouden, zodat ik toch ook even kon proeven.

goestjes.be ingredienten chocolade 2Ik was meteen verkocht aan deze verrukkelijke combinatie van smaken, maar ja, de chocoladereep was op.  Dus er zat niets anders op dan zelf mijn handen uit de mouwen te steken! Ik trok mijn voorraadkast open, vond er callets van zwarte (Belgische!) chocolade, hazelnoten, pindanoten en fleur de sel. Het treft trouwens dat ik net in de kookles geleerd had hoe je het best chocolade smelt om ze dan weer in bepaalde vormpjes of dergelijke te laten stollen. Het is echt wel van belang dat je de chocolade niet al te warm laat worden anders is ie niet meer krokant eens hij weer is afgekoeld.

goestjes.be recept voor chocolade 2 uitgeschrevenWil je het echt helemaal goed hebben? Dan kan je best de chocolade al roerend tot 29 graden laten afkoelen alvorens je hem in een schotel stort. Je kan dit checken met een keukenthermometer ofwel door met je vinger te voelen. De chocolade mag lauw aanvoelen, maar eerder koud dan warm. Probeer bij dit recept ook zeker op je timing te letten. Zet je pannetje voor de karamel op het vuur terwijl je de chocolade smelt zodat de noten tegelijk met de chocolade klaar zijn. En wacht zeker niet te lang alvorens je de gekarameliseerde noten over de chocolade verdeelt.

goestjes.be recept voor chocolade met gekarameliseerde noten en fleur de selIn de koelkast moet dit minstens anderhalf uur stollen. Wil je dat het wat sneller gaat? Plaats de schotel dan een halfuurtje in de diepvries. Breek de chocolade in stukken. Ideaal bij de koffie of als zoetig goestje tijdens het werk of het blokken. Neem een momentje voor jezelf en geniet ervan!

2 gedachten over “Chocolade met gekarameliseerde noten en fleur de sel”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.