Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt

Als ik op vrijdagavond thuiskom na een  drukke werkweek hou ik ervan het weekend in te zetten met een aperitiefje. Dan schenk ik mezelf een wit wijntje in & tover ik snel wat hapjes op ons salontafeltje voor een instant aperofestijn. Ik heb zo enkele makkelijke lepelhapjes waar ik op vrijdagavond graag naar teruggrijp. Deze amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt is er eentje van.

goestjes.be hapje met makreel en avocado

Geloof me, het klink complexer dan het is. In feite moet je gewoonweg de zeste van een citroen mengen met wat Griekse yoghurt en een avocado pureren met wat sushiazijn erbij . Dit laatste zorgt voor een zuurzoete smaak. Ik ben echt superfan van sushiazijn en kan je alleen maar adviseren om het in huis te halen en ermee te gaan experimenteren want je kan er heel veel kanten mee op.

goestjes.be lepelhapje met makreel en avocadocreme

Zo gebruik ik sushiazijn geregeld in slaatjes voor een extra zuurzoete toets of als smaakmaker bij tartaar van zalm, ceviche of sashimi. Je kan er bijvoorbeeld ook fijngesneden groentjes zoals radijs, rammenas of wortel in marineren zoals ze in Japan doen: heerlijk!

goestjes.be lepelhapje met makreel en avocadocreme resultaat

Werk deze amuse af met een groter stukje zeste  voor een extra zure toets en een extra toefje kleur. Nip van je glaasje wijn, sit back & relax: tis weekend

1 gedachte over “Amuse met makreel, avocadocrème en frisse citrusyoghurt”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.