fbpx
Dinnertime Lunchtime Recepten

Couscousparels met prei en gerookte zalm

20 januari 2015

Dit gerecht is zodanig simpel dat ik er eerst niet ging over schrijven. Maar omdat jullie heel wat positieve reacties gaven toen ik een foto ervan op mijn instagram poste, doe ik het toch! Dit recept is bijna kinderspel. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en alles is klaar in ongeveer een kwartiertje. Ideaal dus als je nauwelijks tijd hebt om de keuken in te duiken!

goestjes.be ingredienten voor couscousparels met prei en gerookte zalm

Ik heb jullie voorheen al mijn lofzang over prei gezongen dus dat ga ik nu even skippen. Laten we het vooral over die toffe couscousparels hebben. Couscousparels ( oftewel handgerolde couscous,  m’hamsa couscous, maftoul,… ) zijn in feite een Palestijnse variant van de klassieke couscous waarbij gemalen bulgur samen met tarwemeel tot kleine pasta-achtige balletjes wordt gerold. Eén van mijn favoriete chefs Yotam Ottolenghi gebruikt geregeld couscousparels, maar ikzelf leerde ze in de kookles kennen.

goestjes.be recept voor couscousparels met gerookte zalm en prei

Deze  couscouparels vond ik in horecagroothandel (ofte: het walhalla) ISPC. Maar omdat niet iedereen daar zomaar binnen kan lopen heb ik voor jullie wat nader onderzoek verricht. En uit die research is gebleken dat je couscousparels ook gewoon in de winkelrekken van de Albert Heijn terugvindt.

dive inHet enige wat je dus moet doen om dit recept te doen slagen is de couscousparels op de juiste manier koken en ervoor zorgen dat je prei niet aanbrandt als je hem stooft. Meng alles dooreen en dive in! Ook heerlijk koud om als lunch mee te nemen!

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Onze eindejaarsvraagjes aan Jozefien | Cuberdon & Macaron 25 december 2015 at 19:54

    […] Met welk product ‘Van Bij Ons’ ga je graag aan de slag en waarom? Ik ben verzot op prei! Ik groeide letterlijk op tussen de preivelden en soms rook je dan ook de geur van verse prei tot in onze tuin. Prei is een groente die op zich zoveel smaak heeft dat je er weinig moet aan toevoegen. En tis bovendien supergezond! Wij eten dan ook heel veel prei, ofwel klassiek klaargemaakt, of soms in een quiche. Heerlijk ook in combinatie met gerookte zalm! […]

  • Laat een reactie na

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.