(INTUSSEN STAAT ER OOK EEN NIEUWE FEESTELIJKE VERSIE VAN DIT RECEPT OP DE BLOG!)
Pure noststalgie op mijn bord, zo kan ik karnemelkstampers het best omschrijven. Dit recept is een van mijn mama’s toppers. Toen we nog studeerden werd mama telkenmale verzocht om op vrijdagavond bij het thuiskomen na een weekje kotkost stampers klaar te maken. Dan was het feest, dan zaten we samen met het hele gezin likkebaardend rond de tafel te smullen van deze eenvoudige boerenkost. Waar een mens al niet gelukkig van kan worden 🙂
Mijn grootvader was een aardappelhandelaar dus de patat is mij met de paplepel ingegeven. Altijd hadden we thuis verse aardappelen van de boer. Goede aardappelen zijn onontbeerlijk voor het welslagen van dit overheerlijke recept. Kan je je aardappelen niet bij de boer kopen, kies dan voor smaakvolle bintjes.
Een gouden tip van mijn mama: pureer de aardappelen met een pureestamper of met een passe-vite, zeker niet met een mixer want dan gaat de structuur van je aardappelen helemaal verloren. Hou je van zoutig? Doe dan een snuifje zout in je boter of kies voor gezouten boter.
Thuis aten wij stampers altijd met gesmolten jonge kaas erdoor gedraaid. Maar met een gepocheerd eitje & wat garnaaltjes maak je dit recept net iets verfijnder en kan je het gerust ook aan gasten voorschotelen. Een ei pocheren vind ik niet zo heel simpel, daarom laat ik Jeroen Meus het even uitleggen via dit filmpje.
Roer alles door elkaar en geniet van deze rijke, smeuïge, overheerlijke winterkost. Smakelijk!
Ik heb het zo nog nooit gegeten, puree met karnemelk maar het ziet er zo smakelijk uit dat dit volgende week eens op de menu gaat komen !
Thanks Peggy! Maar wees bij deze gewaarschuwd: het is echt megaverslavend en er is no way back!
Ik ga toch het risico pakken 😉
Veel te lekker!
Mijn opa maakt die al klaar iedere vrijdag sinds ik 3 was ofzo!
Echt lekker! Ik verlang weeral tot dit op het menu komt.
;D
Pingback: Onze eindejaarsvraagjes aan Jozefien | Cuberdon & Macaron
Dat ziet er heerlijk uit! En wat is er lekkerder dan een bordje nostalgie. Ga ik zeker ook eens proberen.
Mmm ook een van mijn favo comfort foods eigenlijk, mooi gepresenteerd!
Met bloem nog nooit gedaan,ga dees proberen