fbpx
Dinnertime Recepten

De karnemelkstampers van mijn mama

16 januari 2015

(INTUSSEN STAAT ER OOK EEN NIEUWE FEESTELIJKE VERSIE VAN DIT RECEPT OP DE BLOG!)

Pure noststalgieĀ op mijn bord, zo kan ik karnemelkstampers het best omschrijven. Dit receptĀ isĀ een van mijn mama’s toppers. Toen we nog studeerden werd mama telkenmale verzocht om op vrijdagavond bij het thuiskomen na een weekje kotkost stampers klaar te maken. Dan was het feest, dan zaten we samen metĀ het hele gezin likkebaardend rond de tafel te smullen van deze eenvoudige boerenkost. Waar een mens al niet gelukkig van kan worden šŸ™‚

goestjes.be ingrediƫnten voor de karnemelkstampers van mijn mama

Mijn grootvader was een aardappelhandelaar dus de patat is mij met de paplepel ingegeven. Altijd hadden we thuis verse aardappelen van de boer. Goede aardappelen zijn onontbeerlijk voor het welslagenĀ van dit overheerlijke recept. Kan je je aardappelen niet bij de boer kopen, kies dan voor smaakvolleĀ bintjes.

goestjes.be recept voor de karnemelkstampers van mijn mamaEenĀ gouden tip van mijn mama: pureer de aardappelen met een pureestamper of met een passe-vite, zeker niet met een mixer want dan gaat de structuur van je aardappelen helemaal verloren. Hou je van zoutig? Doe dan een snuifje zout in je boter of kies voor gezouten boter.Ā 
goestjes.be de karnemelkstampers van mijn mama serverenThuis aten wij stampers altijd met gesmolten jonge kaas erdoor gedraaid. Maar met een gepocheerd eitje &Ā wat garnaaltjes maak je dit recept net iets verfijnder en kan je het gerust ook aan gasten voorschotelen. Een ei pocheren vind ik niet zo heel simpel, daarom laat ik Jeroen Meus het evenĀ uitleggen via dit filmpje.

Roer alles door elkaar en geniet van deze rijke, smeuĆÆge, overheerlijke winterkost. Smakelijk!

Graag meer goed eten zonder gedoe in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Goestjes Nieuwsbrief. Vul hieronder je gegevens in en klaar is kees!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

8 Reacties

 • Wat is jou reactie? Peggy's Pastime 16 januari 2015 at 11:31

  Ik heb het zo nog nooit gegeten, puree met karnemelk maar het ziet er zo smakelijk uit dat dit volgende week eens op de menu gaat komen !

  • Wat is jou reactie? goestjes 16 januari 2015 at 12:10

   Thanks Peggy! Maar wees bij deze gewaarschuwd: het is echt megaverslavend en er is no way back!

   • Wat is jou reactie? Peggy's Pastime 16 januari 2015 at 12:13

    Ik ga toch het risico pakken šŸ˜‰

   • Wat is jou reactie? Amy 17 februari 2016 at 13:07

    Veel te lekker!
    Mijn opa maakt die al klaar iedere vrijdag sinds ik 3 was ofzo!

    Echt lekker! Ik verlang weeral tot dit op het menu komt.

    ;D

 • Wat is jou reactie? Onze eindejaarsvraagjes aan Jozefien | Cuberdon & Macaron 25 december 2015 at 19:49

  […] Zij is het die mij de liefde voor lekker met de paplepel heeft ingegeven. Ik zou er zeker haar karnemelkstampers Ā serveren, het ultieme comfortfood! Maar ook andere klassiekers zoals worst met savooikool en […]

 • Wat is jou reactie? Geertrui Eeckhout 13 januari 2016 at 13:59

  Dat ziet er heerlijk uit! En wat is er lekkerder dan een bordje nostalgie. Ga ik zeker ook eens proberen.

 • Wat is jou reactie? Sarah - Tasting Lifestyle 26 januari 2016 at 08:59

  Mmm ook een van mijn favo comfort foods eigenlijk, mooi gepresenteerd!

 • Wat is jou reactie? Sabrina 16 september 2018 at 13:24

  Met bloem nog nooit gedaan,ga dees proberen

 • Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.