De karnemelkstampers van mijn mama

(INTUSSEN STAAT ER OOK EEN NIEUWE FEESTELIJKE VERSIE VAN DIT RECEPT OP DE BLOG!)

Pure noststalgie op mijn bord, zo kan ik karnemelkstampers het best omschrijven. Dit recept is een van mijn mama’s toppers. Toen we nog studeerden werd mama telkenmale verzocht om op vrijdagavond bij het thuiskomen na een weekje kotkost stampers klaar te maken. Dan was het feest, dan zaten we samen met het hele gezin likkebaardend rond de tafel te smullen van deze eenvoudige boerenkost. Waar een mens al niet gelukkig van kan worden 🙂

goestjes.be ingrediënten voor de karnemelkstampers van mijn mama

Mijn grootvader was een aardappelhandelaar dus de patat is mij met de paplepel ingegeven. Altijd hadden we thuis verse aardappelen van de boer. Goede aardappelen zijn onontbeerlijk voor het welslagen van dit overheerlijke recept. Kan je je aardappelen niet bij de boer kopen, kies dan voor smaakvolle bintjes.

goestjes.be recept voor de karnemelkstampers van mijn mamaEen gouden tip van mijn mama: pureer de aardappelen met een pureestamper of met een passe-vite, zeker niet met een mixer want dan gaat de structuur van je aardappelen helemaal verloren. Hou je van zoutig? Doe dan een snuifje zout in je boter of kies voor gezouten boter. 
goestjes.be de karnemelkstampers van mijn mama serverenThuis aten wij stampers altijd met gesmolten jonge kaas erdoor gedraaid. Maar met een gepocheerd eitje & wat garnaaltjes maak je dit recept net iets verfijnder en kan je het gerust ook aan gasten voorschotelen. Een ei pocheren vind ik niet zo heel simpel, daarom laat ik Jeroen Meus het even uitleggen via dit filmpje.

Roer alles door elkaar en geniet van deze rijke, smeuïge, overheerlijke winterkost. Smakelijk!

Graag meer goed eten zonder gedoe in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Goestjes Nieuwsbrief. Vul hieronder je gegevens in en klaar is kees!

8 gedachten over “De karnemelkstampers van mijn mama”

   1. Veel te lekker!
    Mijn opa maakt die al klaar iedere vrijdag sinds ik 3 was ofzo!

    Echt lekker! Ik verlang weeral tot dit op het menu komt.

    ;D

 1. Pingback: Onze eindejaarsvraagjes aan Jozefien | Cuberdon & Macaron

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.