Adresje: De Superette

Waw, wat een heerlijke avond hebben we beleefd in De Superette! Was het nu omdat we frontrow seats hadden met zicht op de pizzachef en de brandende houtoven? Of omdat het eten gewoon heel lekker was? Of omdat de sfeer in de superette écht wel gezellig is? Ik kan het niet exact zeggen maar ’twas dus wel super in De Superette! Ik was er al wel eens gaan brunchen met vriendinnen, maar deze keer was de gelegenheid een romantische date met mijn geliefde op de vooravond van Valentijn.

menukaart superetteHet interieur van de Superette is opvallend. De muren ogen onafgewerkt, op de tafeltjes staan allemaal verschillende bordjes uit grootmoeders tijd en achteraan is er de grote open keuken met een gigantische houtoven als brandend hart van deze resto. Het geheel klopt gewoon tot in de kleinste details! Dit alles zorgt ervoor dat De Superette enorm gezellig is ondanks het feit dat het een grote open ruimte is.

interieur de superetteWe kozen ervoor om verschillende gerechtjes te bestellen en die met elkaar te delen zodat we van zoveel mogelijk goestjes konden proeven. Daarbij dronken we Oude Geus, achteraf gezien echt een goede keuze omdat dit zurige bier perfect samenging met de hartige gerechten die ons werden geserveerd. Beginnen deden we met de krokante spruitjes met kaas, biercrème en kimchi. Meteen een schot in de roos! Spruitjes zijn over het algemeen niet echt een mega sexy ingrediënt, maar hier was dat toch anders. De spruitjes waren knapperig gedroogd en gingen perfect samen met de smeuïge kaas. Een combinatie die ik thuis ook wel eens wil proberen!

spruitjes de superette Tussendoor volgen we het schouwspel van het pizza’s bakken. We geraakten wat aan de praat met de pizzachef van dienst. Hij vertelde ons dat hij uit Duitsland kwam en dat zijn collega’s bijna allemaal uit het buitenland kwamen. Hijzelf had ook al gewerkt in de andere adresjes van Kobe Desramaults, nml. De Vitrine en In De Wulf. Leuk om te horen dat de man die mijn pizza aan het prepareren was nog gewerkt had in een van de toprestaurants van vandaag! Even later verscheen de desbetreffende pizza Flamenkuche voor onze neus: een pizza gemaakt van super smaakvol crispy deeg, belegd met zure room, ui, spek en Keiemtaler – een pittig kaasje van bij ons. Smullen!

pizza superetteDe mosselen die volgden waren klaargemaakt met cider, peterselie en spek met daarbij enkele toast van het Superette brood. Als laatste hartige gerecht kozen we voor witloof op de barbecue met saus van gerookte ham en boekweit. Prachtig krokant witloof met een zuurzout sausje en krokant gepofte boekweit zorgden voor een festijn op ons bord. Opnieuw – net zoals bij de spruitjes- een oervlaamse groente in een verrassend jasje.

witloofEindigen deden we met een rijkelijke tarte tatin met spelt, uiteraard gebakken in de houtoven. Een dessert om duimen en vingers bij af te likken! We genoten nog van een tasje thee om ons eten wat te laten zakken. We overpeinsden de avond met een heel tevreden gevoel. De service was dan wel niet altijd even vlot  maar de sfeer en het eten waren gewoonweg super! Ook de rekening viel keihard mee, €87 euro om met twee een hele avond te smullen lijkt me heel schappelijk. tarte tatinNee het is niet voor fijne sterrenkwizien dat je naar De Superette moet afzakken. Wél voor een ongedwongen gezellige avond met bijzondere gerechten gemaakt met authentieke smaakvolle ingrediënten in een hele  toffe sfeer. En ja, als je bij het weggaan al meteen voor de volgende keer reserveert zegt dat genoeg zeker? Topadresje!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.