Exotisch scampislaatje met mango

Er zit een heerlijk nazomerweekend aan te komen. Met dit exotisch scampislaatje geef je deze laatste dagen van de Indian Summer nog een extra zomerse toets! We prepareren dit gerecht in ongeveer 25 minuten.

ingredientenVroeger at ik courgette altijd warm, hetzij gestoofd, gegrild of gewoon in spaghettisaus. Sinds ik de boeken van Pascale Naessens in huis haalde, heb ik ontdekt dat courgette ook rauw erg lekker is.  Ik ben ermee gaan experimenteren en gebruik steeds vaker courgette voor een knapperig en fris accent in mijn salades.

receptVadouvankruiden leerde ik vorig jaar tijdens mijn kooklessen in Spermalie kennen. Onze chef vertelde dat dit een Indische kruidenmengeling is, gelijkaardig aan curry met o.a. look, gember en komijn. Vadouvankruiden zijn iets zoeter dan curry en ik vind ze in dit gerecht perfect passen bij de combinatie mango/scampi. Eens je ze deze vadouvankruiden in huis hebt gehaald- ze zijn normaal wel in de gewone supermarkt te vinden- zal je gauw merken dat ze bij heel wat gerechten een leuke smaakmaker zijn.
smakelijk dVergeet vooraleer je de scampi’s bakt zeker niet het darmkanaal te verwijderen. Omdat dit vaak nogal een prutswerkje is moet ik toegeven dat ik scampi’s bijna altijd gepeld en gekuist (en in de diepvries) koop. Zorg wel dat ze volledig ontdooid en goed droog zijn, zodat je ze echt knapperig kan bakken. Smakelijk en geniet van het zonnetje(op je bord)!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.