Trio van tartaar met koekjes van Destrooper

Enkele maanden geleden kreeg ik een invitatie van Jules Destrooper in de brievenbus. Ik werd uitgenodigd in het bezoekerscentrum in het verre (ja écht wel) Lo om er deel te nemen aan een foodbloggers contest. In Lo zelf kregen we te horen wat de uitdaging precies inhield: ontwikkel aan de hand van de foodpairing tool een of meerdere recepten met de koekjes van Jules Destrooper – met de opmerking: think outside the koekjesdoos!

imagegen

Een kolfje naar mijn hand, dat was meteen duidelijk! Zij die de blog al eventjes volgen weten maar al te goed dat ik niets liever doe dan met smaken experimenteren en gloednieuwe recepten uit mijn potten en pannen toveren. Foodpairing is daarbij echt wel de gedroomde keukenhulp! Aan de hand van een bepaald ingredient kan je zien welke andere smaken en ingrediënten hier zoal bij passen. Leuk speeltje!

veggie

Ik had al snel drie van mijn favo koekjes geselecteerd. Al tijdens mijn bezoek aan Jules Destrooper draaiden de radertjes in mijn hoofd op volle toeren. Eens terug thuis kroop ik achter de computer en ging volledig uit mijn dak met de Foodpairing app. Omdat er toch wel een mooie prijs op het spel stond -namelijk een publicatie in het kerstnummer van Smaak Magazine – wou ik echt niet zomaar out of the blue met iets komen aandraven. En mijn recepten moesten natuurlijk ook binnen de stijl van Goestjes passen, dus: lekker, met verse ingrediënten en tamelijk eenvoudig.  derdesHet zijn drie tartaars geworden die perfect als aperitiefhapje kunnen dienen. Eén vegetarische met groene asperges en amandelbrood, eentje met vis (gamba & amelia koekjes) en ook eentje met vlees (rundstartaar met virtuoso). En jip, deze blogger viel in de prijzen!  Ik ben derdes geworden en krijg een Destrooper pret pakket en een eigen pagina over Goestjes in Smaak magazine! Als dat niet tof is :-). 
Region2Ik deel alvast met jullie het recept voor de tartaar van groene asperges met amandelbrood. Deze tartaar is makkelijk en ook erg toegankelijk qua smaak. Persoonlijk vind ik dat de licht zoete, beetje nootachtige smaak van groene asperges heel goed samengaat met het amandelbrood en dat wordt versterkt door de geroosterde amandelnoten. Witloof zorgt voor wat extra frisheid en citroen voor een beetje zuurte. De grano padano en de tijm zorgen voor de kruidige finishing touch. Ik zou zeggen: proberen maar!
asperges

[yumprint-recipe id=’15’] 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.