Lauwwarm couscousslaatje met halloumi

As you probably know ben ik nogal zot van al wat kaas is. Halloumi is eentje die ik nog maar kort tot mijn favorieten reken. Het is een semi-harde kaas met een wat rubberachtig textuur gemaakt van schapen- en geitenmelk. Maar wat halloumi echt wel tot een tof ingrediënt maakt is dat je deze kaas heel gemakkelijk kan bakken in de pan en dat hij daarbij z’n stevigheid behoudt. Leuk om mee te gaan experimenteren, I tell you!

halloumi foto ingredienten gezonde lunch eenvoudig recept couscous nectarine munt

Halloumi is best wel zout van smaak, dus dat vraagt iets zoet als tegengewicht. Nectarines zijn er dezer dagen bij de vleet dus vandaar dat ik ze nu ook dagdagelijks in huis heb en ze geregeld in een of ander gerechtje verwerk. Tis ook gewoon een heerlijk sappig stuk fruit! Maar daarnaast hou ik er ook van om ze bijvoorbeeld in partjes in de pan te grillen. Wil je er een dessert van maken? Besprenkel de nectarinepartjes dan met wat honing en laat ze garen met wat rozemarijn erbij. Werk af met een bolletje vanilleijs en ik beloof je: dat wordt scoren!

recept voor slaatje met couscous halloumi en gegrilde nectarine lauwwarm munt salie

In dit hartige recept hou ik het bij de pure nectarines. De couscous meng ik met de heerlijke verse kruiden munt & salie. Dat laatste kruid is volgens mij trouwens echt ondergewaardeerd. De smaak van salie is best wel specifiek maar ik vind dat het eigenlijk wel bij heel wat gerechten past en heb het dan ook standaard in mijn kruidentuintje staan. Voel je vrij om nog andere verse kruiden toe te voegen!

slaatje met couscous munt salie nectarine halloumie gegrild eenvoudig recept lunch gezondDit Zuiders kruidig couscouslaatje werken we af met krokante pompoenpitten. En zo heb je in een mum van tijd een heerlijke lunch of licht diner! Smakelijk 🙂 xxx

[yumprint-recipe id=’16’]

2 gedachten over “Lauwwarm couscousslaatje met halloumi”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.