Tijd voor eindejaarsvraagjes!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van een heel gezellig en lekker kerstfeest! Bij ons was het in ieder geval geslaagd! Intussen nadert 2016 echt wel met rasse schreden. De ideale periode om jullie uit te nodigen voor mijn antwoorden op de eindejaarsvraagjes van de toffe blog Cuberdon & Macaron. Ik vond de vragen die Anniek mij stelde zo tof dat ik met veel plezier hieronder mijn favoriete vraagjes (en bijhorende antwoorden) met jullie deel.  Curieus  naar hoe mijn ideale foodtruck eruitziet, wat mijn beste food experience van 2015 was of wat er zoal op mijn bucket list voor volgend jaar staat? Lees dan zeker verder!

Goestjes in de wulf eindejaarsvraagjes best foodie experience

Wat bezorgde jou het beste ‘foodorgasme’ in 2015 en waarom?

 In september gingen we eten bij In de Wulf in Dranouter. Ik had enorm hoge verwachtingen omdat In De Wulf al héél lang bovenaan mijn wishlist stond. Deze verwachtingen werden gelukkig meer dan ingevuld! Pure keuken, prachtige lokale ingrediënten, topsfeer, super presentatie en heel tof personeel dat ons met een kwinkslag op de wenken bediende. Ik at er de beste langoustine ooit – gewoon puur klaargemaakt op de barbecue, zooo lekker! Eind 2016 sluit In de Wulf, spijtig, maar anderzijds ben ik nu al curieus wat de nieuwe uitdaging voor chef Kobe Desramaults wordt!

Foodtrucks zijn in. Stel je krijgt ‘carte blanche’ en mag je eigen truck samenstellen. Wat serveer je en hoe ziet jouw truck eruit?

Ik serveer het beste uit de keuken van mijn mama! Zij is het die mij de liefde voor lekker met de paplepel heeft ingegeven. Ik zou er zeker haar karnemelkstampers serveren, het ultieme comfortfood! Maar ook andere klassiekers zoals worst met savooikool of eieren met papsaus zouden op het menu staan  Mijn truck zou een retro rood volkswagen minibusje zijn – ik vind dat daar precies wel bij passen!

karnemelkstampers recept goestjes gepocheerd ei en handgepelde garnalen

Kookboeken blijven het goed doen. Welk boek vond jij het best van het voorbije jaar en waarom natuurlijk?`

Als ik kookboeken koop dan zijn dat er meestal geschreven door (internationale) foodbloggers. Dat van Top with Cinnamon vind ik heel leuk, maar mijn absolute favo kookboek blijft toch dat van de Forest Feast. Supereenvoudige gerechten, prachtige fotografie en presentatie en altijd verrukkelijk! Ondanks deed ik mezelf ook “Nootje” cadeau van de bloggers van Havermoutje – alleen maar recepten met noten, ik ben benieuwd!

Welke stad moet je als foodie echt gezien hebben en waarom?

TOKYO!!! Voor een foodie is Japan echt het walhalla. En dan heb ik het zeker niet alleen over de overheerlijke sushi en sashimi die je op elke hoek van de straat kan eten, maar ook over yakitori, shabu shabu, alles met matcha en vooral het Kobe Beef! In de talrijke Yakiniku bars krijg je heerlijke sneetje van dit supersmeuïge rundsvlees voorgeschoteld dat je kort kan grillen op je persoonlijke barbecuetje. Even dippen in wat sojasaus en dan je mond in: hemelse lekkernij! Sindsdien smaakt rundsvlees hier toch niet meer zoals van te voor…

jozefien yakiniku japan tokyo

 Wij roeren vaak in de potten. Als wij nu eens de rollen omdraaien en jij zou mogen kiezen wie voor jou eens mag koken. Wie zou het dan worden?

Als ik echt zou mogen kiezen, dan mik ik meteen hoog! Ik kies voor René Redzeppi, chef van Noma en binnenkort van zijn nieuwe restaurant 108. Hij is één van de invloedrijkste chefs van dit moment. Bovendien hou ik enorm van de Scandinavische pure keuken en vind ik het uiterst boeiend wat Mr. Redzeppi zoal in zijn keuken en daarbuiten doet. Hij is van niets bang en doet gewoon zijn ding, daar kijk ik naar op!

Met welk product ‘Van Bij Ons’ ga je graag aan de slag en waarom?

Ik ben verzot op prei! Ik groeide letterlijk op tussen de preivelden en soms rook je dan ook de geur van verse prei tot in onze tuin. Prei is een groente die op zich zoveel smaak heeft dat je er weinig moet aan toevoegen. En tis bovendien supergezond! Wij eten dan ook heel veel prei, ofwel klassiek klaargemaakt, of soms in een quiche. Heerlijk ook in combinatie met gerookte zalm! 

couscousparels met prei en gerookte zalm

Welk restaurant wil je komend jaar zeker bezoeken?

L’air du Temps. Momenteel twee sterren, maar volgens wat ik hoor waaien is die derde niet zo ver af – en dan wordt het pas echt onbetaalbaar! (ha! intussen dus een kookworkshop en etentje aldaar cadeau gekregen van mijn lief voor mijn verjaardag! Als dat geen topper is :-))

Wat staat er tot slot nog op jouw bucket lijst voor 2016?

2016 wordt een feestjaar! Mijn verloofde en ik gaan trouwen in december en tussendoor is er ook nog eens verlovingsfeest en een wettelijk huwelijk, dus dat wordt leuk! Intussen gaan we ook nog druk verbouwen – jip, ik krijg eindelijk de keuken van mijn dromen! En met Goestjes heb ik ook wel plannetjes… 2016 wordt dus sowieso een topjaar, ik kan bijna niet wachten!

1 gedachte over “Tijd voor eindejaarsvraagjes!”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.