Lunchtime Recepten

Salade van gerookte zalm en heilbot met sinaasappel

4 januari 2016

First things first: HAPPY NEW YEAR! Dat 2016 er een schoontje mag worden, eentje vol fun, gezelligheid en uiteraard heel veel goestjes! Al moet ik zeggen dat het zelfs voor mij de laatste dagen iets te veel van het goede was. Kerstavond uitbundig gevierd met een rijkelijk maal, kerstdag wederom uitbundig gevierd met een rijkelijk maal, vervolgens een verjaardagsfeestje gegeven (jip the big 3!) met de nodige hapjes en dan passeerden oudejaarsavond en nieuwjaarsdag nog de revue. Massa’s eten dus!

ingredienten spar challenge kook salade met gerookte vis en sinaasappel

Daarom net: dringend tijd voor wat lichtere kost. In deze salade combineren we gerookte heilbot en zalm met sinaasappel en wortel, misschien een verrassende combo maar geloof me, echt superlekker hoor. De bijhorende dressing maak je met een scheutje azijn, wat olijfolie en sinaasappelsap: heerlijk!! 

detox salade met gerookte vis zalm heilbot sinaasappel citrus appelsien
Ik bedacht dit receptje trouwens voor de Spar challenge – de winnende blogger gaat met een reportage in het toffe Spar-magazine Kook lopen. Wat denken jullie? Maak ik kans met deze easy maar o-zo-tasty salade? Smakelijk!

salade van gerookte zalm en heilbot met sinaasappel
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Prep Time
20 min
Voor het slaatje
  1. 100g gerookte zalm
  2. 100g gerookte heilbot
  3. 5 wortelen, geschild en geraspt
  4. 2 sinaasappelen
  5. 2 sjalotten, fijngesneden
  6. peper en zout
Voor de dressing
  1. 1 el azijn
  2. 2 el olijfolie
  3. sap van ½ sinaasappel
Voor het slaatje
  1. verdeel de salade over twee borden, strooi hierover de geraspte wortelen
  2. scheur de vis in stukjes en leg bovenop de groenten
  3. schil de sinaasappel en zorg er hierbij voor dat er zo weinig mogelijk wit van de schil overblijft
  4. snijd tussen de vliesjes van de sinaasappelpartjes door om het vruchtvlees te verwijderen
  5. schik de partjes bovenop de salade
  6. werk af met de sjalotjes, peper en zout en de dressing
voor de dressing
  1. meng alle ingrediënten en roer goed
Goestjes https://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

4 Reacties

  • Wat is jou reactie? ElsS 4 januari 2016 at 13:26

    voor mij een toopertje en helemaal mijn smaak 🙂

    • Wat is jou reactie? Jozefien 4 januari 2016 at 19:54

      tis echt een topsalade! Eens je hem gemaakt hebt zal hij zeker wel eens meer op het menu komen 🙂

  • Wat is jou reactie? Patricia 4 januari 2016 at 13:41

    Zal zéker eens bij ons op tafel komen te staan!

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.