Fish taco’s met fris komkommerslaatje en avocadosaus

I’ll admit, ik ben een echte taco lover.

Sinds de reis naar Mexico die ik intussen zo’n 10 jaar geleden met enkele vriendinnen maakte (damn- time flies!) heb ik onbewust toch een aantal Mexicaanse ingrediënten standaard in mijn receptenrepertoire opgenomen. Taco’s dus, maar ook koriander hebben we standaard in huis, ik heb een serieuze avocado verslaving en ben ook niet langer bang om met allerlei bonen aan de slag te gaan. En dan heb ik het nog niet over de Corona & Tequilla gehad! Al bevat mijn favo Mexicaans drankje geen druppel alcohol.  Het mierzoete maar o-zo-verfrissende agua de horchata – een milkshake-achtig drankje op basis van rijst (ja rijst!), gecondenseerde melk en vanille is aldaar op elke hoek van de straat te koop en echt onweerstaanbaar.

taco met kabeljauw blackened fish taco's goestjes

Maar dus ook taco’s, massa’s taco’s.

Of tortilla’s, of burrito’s, of tostada’s- in the end komt het praktisch allemaal op het zelfde neer: een plat brood op basis van maïs of tarwe dat je kan beleggen en oprollen of vouwen en grillen en roosteren enz. Redelijk simpel idee – een wereld vol opportuniteiten die zich ontvouwt! Wij eten geregeld taco’s gevuld met kip, of eens met pikant gehakt of gewoon met gegrilde groentjes ertussen. Maar nu dus ook met heerlijk gekruide kabeljauw! Blackened fish noemen de Amerikaantjes dat. Daarmee willen ze zeggen dat de vis in kwestie zodanig gemarineerd is dat je zijn witte velletje niet meer ziet. En dat is ook wat wij gaan doen met de kabeljauw voor deze taco’s! Het creamy avocadosausje en het knapperig slaatje zorgen voor wat zacht en fris tegengewicht.

taco's met spicy gemarineerde kabeljauw en avocado sausje

[yumprint-recipe id=’57’] 

2 reacties op “Fish taco’s met fris komkommerslaatje en avocadosaus”

  1. Pingback: zalm in misomarinade groene asperges rijst goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.