Dinnertime Recepten

Vrijdag Visdag – Fish taco’s for the win!

2 september 2016
I’ll admit, ik ben een echte taco lover.

Sinds de reis naar Mexico die ik intussen zo’n 10 jaar geleden met enkele vriendinnen maakte (damn- time flies!) heb ik onbewust toch een aantal Mexicaanse ingrediënten standaard in mijn receptenrepertoire opgenomen. Taco’s dus, maar ook koriander hebben we standaard in huis, ik heb een serieuze avocado verslaving en ben ook niet langer bang om met allerlei bonen aan de slag te gaan. En dan heb ik het nog niet over de Corona & Tequilla gehad! Al bevat mijn favo Mexicaans drankje geen druppel alcohol.  Het mierzoete maar o-zo-verfrissende agua de horchata – een milkshake-achtig drankje op basis van rijst (ja rijst!), gecondenseerde melk en vanille is aldaar op elke hoek van de straat te koop en echt onweerstaanbaar.

taco met kabeljauw blackened fish taco's goestjes

Maar dus ook taco’s, massa’s taco’s.

Of tortilla’s, of burrito’s, of tostada’s- in the end komt het praktisch allemaal op het zelfde neer: een plat brood op basis van maïs of tarwe dat je kan beleggen en oprollen of vouwen en grillen en roosteren enz. Redelijk simpel idee – een wereld vol opportuniteiten die zich ontvouwt! Wij eten geregeld taco’s gevuld met kip, of eens met pikant gehakt of gewoon met gegrilde groentjes ertussen. Maar nu dus ook met heerlijk gekruide kabeljauw! Blackened fish noemen de Amerikaantjes dat. Daarmee willen ze zeggen dat de vis in kwestie zodanig gemarineerd is dat je zijn witte velletje niet meer ziet. En dat is ook wat wij gaan doen met de kabeljauw voor deze taco’s! Het creamy avocadosausje en het knapperig slaatje zorgen voor wat zacht en fris tegengewicht.

taco's met spicy gemarineerde kabeljauw en avocado sausje

Fish Taco's met kabeljauw en avocadosausje
Serves 6
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Voor de vis
  1. 500g kabeljauwfilet
  2. 1/2tl gerookt paprikapoeder
  3. 1/2tl lookpoeder
  4. 1/2tlkomijn
  5. 1/2tl zout
  6. 1/2tl cayennepeper
  7. 3tl fishsauce
  8. 3tl olijfolie
  9. 6 kleine taco’s/tortillawraps
Voor het slaatje
  1. Halve komkommer
  2. 10-tal radijsjes
  3. 1 krop Romeinse sla
  4. 1el appelazijn
  5. Peper & zout
  6. Handjevol verse koriander
Voor de creamy avocadodip
  1. 1 avocado
  2. 4el zure room
  3. Het sap van 1 limoen
  4. 3 lenteuitjes
  5. Snuifje zout
  6. Eventueel scheutje water
Voor de vis
  1. Maak de marinade door alle kruiden te mengen met de fishsauce en de olijfolie. Smeer de kabeljauwfilet volledig in met de marinade en laat even intrekken. Maak intussen het slaatje.
Voor het slaatje
  1. Snijd de radijsjes in schijfjes & halveer ze. Snijd de komkommer ik kleine, hapklare stukjes. Hak ook de Romeinse sla redelijk fijn.
  2. Meng de radijsjes, de komkommer en de sla, kruid met peper en zout. Besprenkel met de appelazijn en werk af met de fijngehakte koriander.
Creamy avocado dip
  1. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd die in stukken. Doe in de blender samen met de zure room en het sap van de limoen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Blend tot je een romige massa krijgt.
  2. Hak de lenteuitjes fijn en meng met de avocadocrème. Kruid eventueel bij met wat zout.
Afwerking
  1. Bak nu de vis in wat olijfolie in een hete pan. Bak de kabeljauw zo’n 4 minuten aan elke zijde. Verdeel de vis vervolgens in stukken.
  2. Verwarm de taco’s zoals beschreven op de verpakking. Vul de taco’s met wat van het slaatje, enkele stukjes kabeljauw en werk af met de creamy avocadodip en eventueel nog wat verse koriander.
Goestjes https://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

1 Reactie

  • Wat is jou reactie? Jessy Kneefel 5 september 2016 at 09:45

    Aaah ik ben echt dol op fish taco’s! Dit recept heb ik zojuist opgeslagen zodat ik het vrijdag naar een dagje verhuizen voor iedereen kan maken 🙂

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.