Het mag dan niet altijd zomer zijn als ik uit mijn raam kijk, dat neemt niet weg dat de zon toch mag schijnen op onze bordjes! Komkommer en aardbei schreeuwen zomer voor mij. Ik combineerde ze in deze salade met geroosterde courgette. Easy en mega lekker! Bijvoorbeeld als lunch, eventueel met wat brood erbij, of als sidedish bij een barbecue.
Wil je deze salade nog verder pimpen? Je maakt ze nog lekkerder door gebakken kip toe te voegen of stukjes feta- of mozzarellakaas. Geen aardbeien in de buurt? Vervang ze door ander heerlijk fruit, zoals meloen of perzik.
En no worries, die komkommerlinten da ziet er misschien moeilijk uit, maar je kan die dus vliegensvlug fixen met je dunschiller!
Nog op zoek naar heerlijke slaatjes? Deze zijn ook zeker de moeite waard:
- Slaatje met artisjok en tonijn
- Panzanella, heerlijke Itialiaanse salade met kerstomaten en broodcroutons
- Quinoaslaatje met appel en gedroogde vijg
Smakelijk!
X Jozefien
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 courgette
- olijfolie
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- peper en zout
- 1 bakje aardbeien
- 3 el Griekse yoghurt
- amandelnoten
Bereiding
- Spoel de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in halve maantjes. Verwarm die dan voor op 200 °C. Leg de courgetteplakken in een ovenschotel besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Pel de look en halveer Rooster ze 15 à 20 minuten in je oven. Roer tussendoor even. Laat afkoelen.
- Was de komkommer en snijd met een dunschiller in linten. Geen dunschiller? No problem, snijd ze gewoon in dunne plakjes – minder mooi, minstens even lekker!
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en verdeel ze in vier.
- Maak de dressing. Meng hiervoor yoghurt met een 4-tal geplette aardbeien. Leng aan met 1 à 2 eetlepels water.
- Meng de komkommer met de geroosterde courgette en de aardbeien. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met de dressing en grof gehakte amandelnoten.