Salade met geroosterde courgette, komkommer en aardbei
4
Ingrediënten
1 komkommer
1 courgette
olijfolie
1 teenknoflook(fijngehakt)
peper en zout
1 bakjeaardbeien
3elGriekse yoghurt
amandelnoten
Direct in je mandje bij
Bereiding
Spoel de courgettes, halveer ze in de lengte en snijd ze in halve maantjes. Verwarm die dan voor op 200 °C. Leg de courgetteplakken in een ovenschotel besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Pel de look en halveer Rooster ze 15 à 20 minuten in je oven. Roer tussendoor even. Laat afkoelen.
Was de komkommer en snijd met een dunschiller in linten. Geen dunschiller? No problem, snijd ze gewoon in dunne plakjes – minder mooi, minstens even lekker!
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en verdeel ze in vier.
Maak de dressing. Meng hiervoor yoghurt met een 4-tal geplette aardbeien. Leng aan met 1 à 2 eetlepels water.
Meng de komkommer met de geroosterde courgette en de aardbeien. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met de dressing en grof gehakte amandelnoten.