ik en mijn kookboeken kookinspiratie

Maar waar haal jij toch je kookinspiratie?

Ik denk dat dit zowat de vraag is die ik het meest gesteld krijg. En daarbij ook vaak de opmerking, ja ik weet het, Pinterest staat vol recepten, er zijn blogs, websites, magazines en kookboeken vol kookinspiratie, maar ik vind het zo moeilijk om door het bos de bomen te zien.

Wel, ik snap het. Er komt soms zodanig veel informatie op ons af en dat kan nogal overweldigend zijn. Bovendien hoor ik ook vaak de opmerking dat heel wat van die recepten te veel werk zijn, dat je er te veel ingrediënten voor nodig hebt, dat de kinderen ze niet lusten én dat ze voor te veel afwas zorgen.

Zelf beschik ik hier ook over een collectie kookboeken die ik geregeld aanvul met nieuwe exemplaren. En ook ik ben niet altijd even tevreden over wat ik erin terugvindt. Maar intussen ben ik al zolang met koken bezig dat ik wel het kaf van het koren kan scheiden.

Benieuwd naar mijn favoriete kookboeken voor dagdagelijkse kookinspiratie? Je vindt ze hieronder! En misschien zitten er wel leuke exemplaren tussen voor onder de kerstboom!

 • Thuiskomen, de magie van doordeweeks koken – Dorien Knockaert
 • Zout, vet, zuur, hitte – Samin Nosrat
 • Ready, set, go – Stefanie Baert
 • 5 ingrediënten – Jamie Oliver
 • Het Forest Feast kookboek – Erin Gleeson
 • The New Easy – Donna Hay
 • Simpel – Yotam Ottolenghi
 • Vers uit Foodbag – Lannoo
 • Bijzonder Simpel – Alisson Roman
 • Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten + Nog eenvoudiger 2 – Pascale Naessens
 • Easy Dinners – Louise De Brabandere
 • The Messy Chef – Jelle Beeckman

Hopelijk heb ik je hiermee kunnen inspireren!

Smakelijke groet,

X

Jozefien

goestjes kookboeken kookinspiratie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.