London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

London Fog, kruidige latte op basis van Earl Grey thee

London fog, what’s in a name?

Bij ‘London Fog’ denk je waarschijnlijk direct aan de grauw, grijze, killige mist die vaak over Londen hangt. Maar deze London Fog is behalve misschien wat grijs van kleur compleet het tegenovergestelde van de echte Londense mist. Verwacht je aan een lekker warm drankje, romig van textuur en kruidig van smaak. London Fog is dan ook ideaal om je tijdens koude winterdagen aan te verwarmen, het liefst nog met een dikke trui aan én een dekentje én goed gezelschap. Ik ontdekte deze heerlijke drank een aantal weken geleden toen ik met een vriendin ging lunchen bij De Superette hier in Gent, één van mijn favo adresjes trouwens. 

London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

Liefde op het eerste gezicht

We hadden net een uitstekende en gezellige lunch achter de rug en waren precies nog niet uitgebabbeld. Dus we wilden wel nog iets bestellen. Elise merkte op dat er London Fog op de kaart stond en dat ze dat al lang eens wou uitproberen. Ikzelf, immer curieus om nieuwe smaken te ontdekken was meteen overtuigd om het ook te proeven!

Kruidige Earl Grey Latte

Ik heb het me niet beklaagd en heb sindsdien ook een paar keer thuis dit delicieus drankje klaar gemaakt. De kruidige smaak van de bergamot in de Earl Grey gaat heerlijk goed samen met het creamy melkschuim. De vanille en honing zorgen voor een extra zoete toets en de lavendel geeft nog wat extra punch aan dit o-zo-lekkere drankje!

London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

London Fog @ Home

Soms drink ik een London Fog bij mijn ontbijt, het liefst in het weekend. Het heeft wel iets om zo rustig even de tijd te nemen om dit drankje voor jezelf te prepareren. De thee zetten, de melk opwarmen in een steelpannetje en zelf opkloppen tot melkschuim. Het is een soort van rustgevend ritueel dat resulteert in een hemels hartverwarmend drankje. Wat wil een mens nog meer?

London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

#Melkmoment

Volgens mij is die London Fog the next best thing na chai & matcha latte! Dus probeer deze zeker zelf eens thuis uit voor een verrukkelijk #melkmoment! Ik maakte deze met halfvolle melk, maar doe gerust ook met volle melk. Heb je een melkopschuimer? Des te beter, gebruik die dan om de melk op te schuimen. Het volledige recept vind je hieronder.

London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

Recept London Fog
Ingrediënten voor 2 kopjes
  • 2 theezakjes earl grey
  • 1 kop water
  • 1 kop melk
  • Enkele druppels vanilla extract
  • 2tl honing
  • 1tl gedroogde lavendel = optioneel
Recept 
  • Breng het water aan de kook. Doe in een theepot en voeg de 2 zakjes thee toe. Laat 5min. trekken. Warm intussen de melk op met de helft van de lavendel. Als die bijna kookt verlaag dan het vuur en roer stevig met een garde totdat je melkschuim verkrijgt.
  • Doe de twee koppen halfvol met thee. Voeg een 3-tal druppels vanille extract toe en en 1tl honing per kopje. Werk nu af met het melkschuim. Lepel het schuim voorzichtig uit de kom met melk in de kopjes. Warm even bij en klop opnieuw tot je wederom schuim verkrijgt. Doe zo voort tot de 2 koppen vol zijn.
  • Werk de London Fog af met de rest van de gedroogde lavendel. Enjoy!

London Fog melkmoment earl grey latte jozefien ryckx studio goestjes

Ik creëerde deze post in samenwerking met Melkmoment.be, maar wees gerust, alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd! 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.