Lepelblad – Gent

Waar kan je in Gent een goede maaltijd nuttigen die ook betaalbaar is voor de studentenportemonnee? Toen mijn studerend zusje me deze vraag stelde stond ik toch even met mijn mond vol tanden. In Gent zijn er nogal veel restaurants waar het weegschaaltje prijs-kwaliteit mijns inziens niet reëel in evenwicht is. Even denken dus.

Ik was toch al een paar keer wel gevaren bij Lepelblad in Onderbergen. Volgens Wikipedia een vergeten keukenkruid dat veel vitamine C bevat, volgens de website www.lepelblad.be een restaurant waar creatief, vers, seizoensgebonden, gezond en origineel gegeten wordt in een sfeervol huiselijk kader. En de prijzen zijn er mild. Ik werd bedankt voor de tip en prompt ook uitgenodigd om mee te gaan proeven.

sfeervol huiselijk kader
sfeervol huiselijk kader

Lepelblad heeft een ongedwongen interieur met veel hout en warme kleuren. Aan de muur hangt een groot patchwork wandtapijt en we zien ook verschillende leuke schilderijtjes. Het sfeervolle huiselijk kader lijkt geslaagd.

De kaart biedt klassieke gerechten met een twist en zuiderse gerechten vaak gecombineerd met streekproducten. Ik houd het simpel vanavond en kies de salade geitenkaas met chutney van peer, gember en safraan. Tafelgenoten kiezen de Tajine met kip, wortel, gedroogde vijgen en couscous & spaghettini met gemengde paddenstoelen, gorgonzolaroomsaus en salie. Ik neem hierbij ook een glaasje Spaanse rode wijn dat heel attent door de ober aan tafel wordt ingeschonken.

tajine - slaatje geitenkaas - pasta
tajine – slaatje geitenkaas – pasta

Dinner is served. Ik krijg een bord met zeer veel groen, een hompje geitenkaas en een schaaltje compote. Naast me zie ik royale tajine’s en spaghettini’s dampen. Nooit afgaan op het uiterlijk is mij geleerd – al wil het oog altijd wat!- dus proeven maar. Het geitenkaasje smaakte wat flauw en de vele groene bladeren bieden weinig afwisseling. De Chutney van peer was wel lekker en zorgde voor wat meer schwung in mijn slaatje. Vers was het wel, gezond ongetwijfeld, creatief & origineel niet echt. Zelfde kan gezegd worden voor de tajine en de pasta. Degelijk & lekker, maar eerder eenvoudig en mainstream.

koffie & koekjes
koffie & koekjes

We namen tenslotte koffie en kregen er ook wat koekskes bij. Mijn zus koos daar bovenop nog een moelleux met een bolletje huisgemaakt vanille-ijs bij. Het mag gezegd dat het ijs echt lekker en fijn van smaak was. Ook de moelleux was perfect van textuur – wat toch geen sinecure is. Mooie afsluiter was het voor een gezellige avond met studenten en studentinnen in een sfeervol huiselijk kader. En met slechts €20 lichter hoor je mij niet (echt) klagen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.