fbpx
Aperotime Inspiratie Recepten

Homemade mangochutney

1 december 2015

Nu het december is mogen we volop overschakelen in festiviteitenmodus. Binnenkort krijgt de kerstboom weer een plaatsje in onze huiskamer en kunnen we op cadeautjesjacht. En o ja, we kunnen eindelijk officieel overgaan tot het plannen van het kerstmenu! Als er één feestdag is waar ik persoonlijk verzot op ben, dan is het wel Kerst. Eerst een hele dag met de mama en de zus de keuken in duiken en vervolgens ’s avonds met de hele familie gezellig rond de tafel. Lekker eten & goed gezelschap, meer heeft een mens soms niet nodig hé? 
mangochutney zelf maken - eenvoudig recept van goestjesNu we dus in de laatste rechte lijn richting Kerst zitten, zullen jullie heel wat feestreceptjes op Goestjes zien passeren. Beginnen doen we met deze mangochutney. Waarom? Wel vooral omdat je deze chutney ruim enkele weken op voorhand kan klaarmaken en hij bovendien multi-inzetbaar is in je feestmenu. Zo kan je met deze mangochutney klassieke toastjes met foie gras toch een eigen twist geven. Echt heerlijk hoe de smaken samengaan! Pssst, je had het misschien al gezien maar er liggen ook toastjes tussen gemaakt met mijn dadel-amandelrepen, ook zo’n combo die niet te versmaden is!

toastjes van rozijnenbrood met foie gras en homemade mangochutneyOf misschien serveer je je gasten wel een kaasplankje als dessert? Gezien ik verzot ben op kaas durf ik dat al wel eens te doen. Ik geef er wel altijd een persoonlijke touch aan bijvoorbeeld door de kaas te serveren met homemade mangochutney of (again) met sticky dadel-amandelrepen. Zorg trouwens zeker voor genoeg variatie in je kaasplankje. Serveer daarom altijd minstens vier kazen, telkens met een andere smaak & textuur zodat er voor elk wat wils is. Kies voor een zachte romige kaas zoals klassieke brie, camembert of vacherin. Leg daarnaast een harde kaas op je kaasplankje, bijvoorbeeld echte Zwitseres gruyère, pecorino of parmezaan. Een goede schimmelkaas mag ook niet ontbreken en omdat ik zelf verzot ben op geitenkaas is ook die verzekerd van een plekje. 

kaasplankje met homemade mangochutneyIk laat me altijd ronduit adviseren door de kaasaffineur, dat is tenslotte de vakman – en alleen al van het luisteren naar de uitleg komt het water me al in de mond!. Werk je kaasplankje af met wat zoetigheid zoals stroop of dus mangochutney, wat gedroogd fruit en noten. Heerlijk om je gasten te laten snoepen van de smakelijke kaasjes terwijl jullie samen nog wat bijkletsen. Serveer bij voorkeur madeira bij je kaasplankje. De ietwat nootachtige smaak van deze zoete godendrank is a perfect match met alle kazen en co op je plankje! 

recept voor mangochutney goestjes homemade kerst

Niet alleen kan je deze mangochutney verwerken in hapjes of dessert, ik gebruik deze mangochutney binnenkort ook in een heerlijke sausje voor bij hertenkalf, ideaal om als hoofdgerecht op het kerstmenu te zetten. Curieus? Hou het hier dan maar goed in de gaten de komende weken!

[yumprint-recipe id=’30’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

4 Reacties

 • Wat is jou reactie? Camilla's krachttoer 1 december 2015 at 11:42

  Curieus en honger seg! Tot later 🙂

  Groet, Camilla

 • Wat is jou reactie? Sofie - HealthFie 1 december 2015 at 15:19

  Mmm, mango. één van mijn favoriete fruitjes! Ik kan geloven dat het bij jouw dadel-amandelrepen ook heerlijk smaakt!
  Liefs, Sofie

 • Wat is jou reactie? Onze eindejaarsvraagjes aan Jozefien | Cuberdon & Macaron 25 december 2015 at 19:50

  […] en krokante spruitjes in de oven met daarbij raapjes en balsamico (binnenkort op Goestjes!). Als dessert kies ik voor een heerlijke […]

 • Wat is jou reactie? Heerlijk hertenkalf met portosaus 21 december 2017 at 15:52

  […] ik gewoon apart klaar en is héél gemakkelijk. Je gooit gewoon alle ingrediënten (waaronder ook de homemade mango chutney) in een kom, laat alles zachtjes sudderenen uitkoken en zeeft vervolgens tot je een sausje […]

 • Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.