Het Gouden Hoofd, gezellig Gents

Aan de rand van de visserij heropende eetcafé ‘Het Gouden Hoofd’ onlangs zijn deuren. Het nieuwe pand is een oude vleesgroothandel die werd omgetoverd tot café/restaurant. Je kan er terecht voor lekkere, eenvoudige keuken of voor een pint aan de toog.

Sfeer @ Het Gouden Hoofd
Sfeer @ Het Gouden Hoofd

Enkele oude industriële kenmerken zoals de toog met witte faiences en de bakstenen muren bleven bewaard. In het restaurantgedeelte zorgen de prachtige oude parketvloeren en ouderwetse tafeltjes voor een tof en gezellig kader.

Kaart - Het Gouden Hoofd
Kaart – Het Gouden Hoofd

De kaart is beperkt maar wisselend. Op het grote krijtbord vind je ook nog enkele suggesties. We kozen als aperitief voor een glaasje cava en vroegen er als hapje wat wulken en toast met geitenkaas bij. De wulken werden warm geserveerd met groentjes en bouillon, de toast met geitenkaas was eenvoudig maar lekker.

Koolvis met spekjasje en lentegroenten

We waren in vakantiesfeer dus vroegen bij het eten een flesje rosé. Het was een fris zomers wijntje dat bij alledrie onze respectievelijke gerechten paste. De één koos voor de ovenschotel met aubergine en mozarella, de ander voor de spaghetti van het huis en ik ging voor de koolvis met spekjasje en lentegroenten.

Mijn culinaire neus had me de goede richting gewezen. De vis was perfect gegaard en was dus lekker sappig en mals vanbinnen. Het krokante spekjasje smaakte  er erg lekker bij. Al dente groene asperges en gebakken rijst zorgden voor een smakelijk en afgewerkt gerechtje.

Spaghetti
Spaghetti van het huis – Ovenschotel met aubergine en Mozarella

De zeer royale portie spaghetti maison aan de overkant werd geserveerd met een dikke laag gegratineerde kaas. Goed voor de grote eters, maar ik miste toch enige verfijning. Van de buurvrouw kreeg ik te horen dat de ovenschotel dik in orde was.

We bleven nog even hangen om de rest van onze fles wijn uit de drinken. Het was geen enkel probleem dat we nog wat bleven napraten zonder iets te bestellen. Het is nu eenmaal een plek waar je gemakkelijk blijft plakken.

Gezellig napraten @ Het Gouden Hoofd
Gezellig napraten @ Het Gouden Hoofd

De rekening was correct, we betaalden iets meer dan €30 per persoon. Het was een gezellige avond met eenvoudige maar lekker eten in een toffe omgeving. Leuk adresje voor een gezellige avond op het gemak. Mij zien ze zeker nog terug!

www.hetgoudenhoofd.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.