Exotisch Goestje

Het is een tijdje stil geweest op Goestjes. Ik heb namelijk wat tijd genomen om culinaire inspiratie op te doen. Er werd druk geëxperimenteerd in de keuken, op restaurant gegaan en hier en daar een boek, magazine en (uiteraard!) blog meegepikt.

Een van de tofste keukenweetjes die ik op die manier te weten kwam, is dat je van kokosmelk blijkbaar ook slagroom kan maken. Zeer interessant en onvermijdelijk heerlijk, dat kan gewoonweg niet anders. Nu moet je weten dat ik een echte kokosfan ben. Ik vind Bounty’s de lekkerste candybars die er zijn en eet ze als volgt op: eerst knabbel ik er rondom rond de chocolade af en houd ik het volledige kokosgedeelte over. Daarna neem ik ruimschoots de tijd om dit kleverig stuk kokos te savoureren.

Mango met sticky rice
Mango met sticky rice – Bangkok

Mijn liefde voor kokos is alleen maar groter geworden sinds ik vorige zomer in Thailand was. Geregeld heb ik er gesmuld van mango met sticky rice. Een dessert 100% naar mijn hart bestaande uit een combinatie van mierzoete mango met kleverige milde rijst en een romige saus van zachtzoete kokosmelk. Grandioos hoe die smaken samengaan. Toen ik laatst op zoek was naar een smaakvol en uniek dessert ging ik dan ook met deze inspiratie in het achterhoofd aan de slag. Het resultaat was mangosorbet met verse mango, munt en kokosslagroom. 

Benodigdheden (4 porties):

  • 2 rijpe verse mango’s
  • mangosorbet (Delhaize)
  • 250 ml kokosmelk (brik)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • geraspte kokos
  • verse munt

Voor je begint, alvast één belangrijke tip: koop de kokosmelk ruim twee dagen vooraf. Zet deze in de (koel)kast en laat ze ook zo staan. Om die manier stijgt het vaste gedeelte van de kokosmelk -de ‘room’ die we nodig hebben voor de slagroom- naar boven. Vervolgens kan je deze room makkelijk uitscheppen. Schud dus zeker niet met de kokosmelk!

Kokosslagroom
Kokosslagroom

Snij het brikje kokosmelk vanboven open en lepel er de kokosroom uit. Voeg een zakje vanillesuiker en drie koffielepels geraspte kokos bij de room. Klop dit mengsel gedurende een kleine vijf minuten tot de massa redelijk stevig is en verdubbeld is in omvang. Plaats minstens een uur in de koelkast, zo kan de slagroom verder opstijven. Dit zorgt voor extra stevigheid en luchtigheid.

Verse mango + Mangosorbet + mangoslagroom
Verse mango + Mangosorbet + kokosslagroom

Schil de mango en snijd deze in blokjes. Verdeel de verse mango over vier porties. Leg een bol magosorbet bovenop de verse mango. Schep daarbovenop een royale portie kokosslagroom en werk af met geraspte kokos en enkele muntblaadjes. Serveer deze sunshine in a bowl. Smakelijk!

Exotisch goestje!
Exotisch goestje!

2 gedachten over “Exotisch Goestje”

  1. Pingback: Eat Love Tastings – Gent « goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.