fbpx
Inspiratie Ontbijt Recepten

English breakfast portobello

28 maart 2016

Lekker brunchrecept voor heerlijk gevulde portobello reuzen-champignon gevuld met spinazie, ricotta en spek met ei. Heerlijke zondagochtendkost – of was het al maandag?

Oei, wat is het lang geleden dat ik jullie nog eens verblijdde met een recept! Hoe komt het? Wel life happened. Drukke dagen op het werk, een weekje skivakantie tussendoor, een heel leuk verlovingsfeest (daarover in een latere post meer), drukke voorbereidingen voor mijn brunch bij  Romain Roquette komende zondag en dan ook nog de wereld die vorige dinsdag stilstond. Ja ook mijn wereld stond stil toen terroristen met hun barbaarse daden ons hele land verlamden. Ook ik voel mij gepakt, voel me persoonlijk geraakt en betrokken bij deze aanslagen. Nee, er werd niemand die ik echt goed ken slachtoffer, maar toch. Vooral de verhalen van de mensen die gestorven zijn, wie ze waren, het verhaal van hoe ze gewoon dagdagelijks onderweg waren naar hun werk of gewoon al vlug even de vertrekhal van de luchthaven binnengingen om te kijken of hun vlucht geen vertraging had. Zo uit ons -uit mijn leven ook- gegrepen, zo dichtbij. Ik krijg er telkenmale spontaan tranen in de ogen van.

Ik vind het eigenlijk wat raar om in deze sfeer gewoon met de dagdagelijkse dingen bezig te zijn. Het voelt allemaal een beetje banaal aan. Het leven gaat voort zegt men dan – en dat is ook zo. Maar toch heb ik het gevoel dat het nooit meer echt hetzelfde zal zijn – al zal de tijd dat moeten uitwijzen. Het is in deze tijden ook dat feestdagen zoals Pasen toch weer een extra dimensie krijgen. Het gaat over samenkomen met geliefden, liefst rond de tafel, mooie momenten, liefde en lekker eten delen – genieten van de mooie momenten van het leven en van elkaar. Ik hoop dan ook dat ik jullie kan inspireren om samen zo’n liefdevolle momenten te beleven – liefst zoveel mogelijk.

english breakfast portobello spek eieren spinazie

Brunchen is voor mij het ultieme lekker eten om te delen. Ik associeer brunchen met zondag, met veel keuze, met happy faces, lekker eten en lang en gezellig tafelen en babbelen. Met zonnestralen en tulpen, met een glaasje bubbels en met eitjes, met eitjes op heel veel manieren. Bijvoorbeeld in een fritatta, of in een quiche, of zoals hier in een reuzengrote portobello champignon vergezeld met spek en spinazie. Je zal verrast zijn hoe eenvoudig dit portobello-receptje is – al vraagt het wel enige voorzichtigheid. Smakelijk!

english breakfast stuffed portobello bacon eggs spinazie brunch

 

English breakfast portobello's
Serves 4
Lekker brunchrecept voor heerlijk gevulde portobello reuzen-champignon gevuld met spinazie, ricotta en spek met eieren.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 4 portobello’s
 2. 4 eieren
 3. 4tl ricotta
 4. 20-tal verse spinazieblaadjes
 5. 2 sneetjes gerookt spek, in stukjes gesneden
 6. Zwarte peper
 7. Olijfolie
Instructions
 1. Bedek de bakplaat met bakpapier
 2. Leg de oven aan op 180°
 3. Verwijder de stam van de portobello’s en haal voorzichtig met een koffielepel de zaadlijsten aan de binnenkant van de paddenstoel weg. Let daarbij op dat je de portobello niet beschadigt!
 4. Bestrijk de portobello’s aan de buitenzijde met olijfolie, leg ze op de bakplaat
 5. Bedek de bodem van de reuzenchampignons met de spinazieblaadjes, scheur de eventueel in stukken
 6. Schep een theelepel ricotta in elke portobello
 7. Breek de eieren en doe ze heel voorzichtig in de portobello’s – 1 ei per champigon
 8. Bestrooi met stukjes spek en kruid met zwarte peper
 9. Zet ongeveer 20min in de oven en serveer
Goestjes https://www.goestjes.be/
portobello english breakfast stuffed spinazie ricotta ei spek

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.