English breakfast portobello

Lekker brunchrecept voor heerlijk gevulde portobello reuzen-champignon gevuld met spinazie, ricotta en spek met ei. Heerlijke zondagochtendkost – of was het al maandag?

Oei, wat is het lang geleden dat ik jullie nog eens verblijdde met een recept! Hoe komt het? Wel life happened. Drukke dagen op het werk, een weekje skivakantie tussendoor, een heel leuk verlovingsfeest (daarover in een latere post meer), drukke voorbereidingen voor mijn brunch bij  Romain Roquette komende zondag en dan ook nog de wereld die vorige dinsdag stilstond. Ja ook mijn wereld stond stil toen terroristen met hun barbaarse daden ons hele land verlamden. Ook ik voel mij gepakt, voel me persoonlijk geraakt en betrokken bij deze aanslagen. Nee, er werd niemand die ik echt goed ken slachtoffer, maar toch. Vooral de verhalen van de mensen die gestorven zijn, wie ze waren, het verhaal van hoe ze gewoon dagdagelijks onderweg waren naar hun werk of gewoon al vlug even de vertrekhal van de luchthaven binnengingen om te kijken of hun vlucht geen vertraging had. Zo uit ons -uit mijn leven ook- gegrepen, zo dichtbij. Ik krijg er telkenmale spontaan tranen in de ogen van.

Ik vind het eigenlijk wat raar om in deze sfeer gewoon met de dagdagelijkse dingen bezig te zijn. Het voelt allemaal een beetje banaal aan. Het leven gaat voort zegt men dan – en dat is ook zo. Maar toch heb ik het gevoel dat het nooit meer echt hetzelfde zal zijn – al zal de tijd dat moeten uitwijzen. Het is in deze tijden ook dat feestdagen zoals Pasen toch weer een extra dimensie krijgen. Het gaat over samenkomen met geliefden, liefst rond de tafel, mooie momenten, liefde en lekker eten delen – genieten van de mooie momenten van het leven en van elkaar. Ik hoop dan ook dat ik jullie kan inspireren om samen zo’n liefdevolle momenten te beleven – liefst zoveel mogelijk.

english breakfast portobello spek eieren spinazie

Brunchen is voor mij het ultieme lekker eten om te delen. Ik associeer brunchen met zondag, met veel keuze, met happy faces, lekker eten en lang en gezellig tafelen en babbelen. Met zonnestralen en tulpen, met een glaasje bubbels en met eitjes, met eitjes op heel veel manieren. Bijvoorbeeld in een fritatta, of in een quiche, of zoals hier in een reuzengrote portobello champignon vergezeld met spek en spinazie. Je zal verrast zijn hoe eenvoudig dit portobello-receptje is – al vraagt het wel enige voorzichtigheid. Smakelijk!

english breakfast stuffed portobello bacon eggs spinazie brunch

 

[yumprint-recipe id=’45’]portobello english breakfast stuffed spinazie ricotta ei spek

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.