Kruidige wortelsalade met roze pompelmoes

Twee weken geleden trok ik naar Amsterdam voor een workshop bij de toffe Nederlandse bloggers Suus & Johann van Foodbandits Ik volg hun blog al eeuwen maar ben nog meer fan van hun instagram account. Wat posten ze daar dag in dag uit prachtige & inspirerende foto’s! Omdat ik dat dus ook wil kunnen trok ik naar Amsterdam. Het werd een leuke dag tussen Hollandse en verrassend veel Vlaamse dames. We konden heerlijk praten over onze gemeenschappelijke passie: eten! En intussen leerden we ook nog heel wat tips en tricks voor betere foodfotografie.

pompelmoes salade met wortel en gemberdressing

Ik zal jullie de technische uitleg besparen maar ik kan alleen maar zeggen dat mijn goesting nog meer aangewakkerd is! Ik vind het heel leuk om te experimenteren met fotografie en foodstyling en voel echt wel de drang om mezelf hier blijvend in te verbeteren. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om alle tips ter harte te nemen zodat jullie zowel op Goestjes als op mijn Instagram account telkens mooiere & nog mooiere foto’s krijgen voorgeschoteld. Vanaf nu geef ik trouwens ook af en toe wat makkelijke en snelle recepten mee via Instagram, zeker interessant om mij daar dus ook te volgen!

slaatje met wortel munt en pompelmoes

Eén van de belangrijkste tips die ik leerde op de workshop – nu ja, ik wist dat eigenlijk al wel een beetje –  is dat daglicht van cruciaal belang is. Vandaar dat ik vanaf nu ook probeer om zoveel mogelijk foto’s in daglicht te nemen. Op die manier komen de gerechten echt wel tot hun recht en zien ze er sowieso op hun best uit. Zoals deze salade, met geraspte wortelen, pompelmoes & heel veel lekkere kruiden! Toen ik eerder deze week wat vroeger dan normaal thuis kwam en er nog licht buiten was ben ik als een vliegende zot op mijn pompelmoes en worteltjes gevlogen.  Maar het resultaat mag er zijn. Ik ben best trots op de foto’s van deze prachtige salade! Het is nu trouwens volop het seizoen om van de sappige bitterzoetheid van pompelmoes te genieten. Samen met de worteltjes en de pittige gemberdressing een echte vitamineboost in deze regenachtige tijden! Wat denk je, krijg je er al zin in? Hieronder vind je het volledige recept!

pompelmoes salade met wortel en munt

 

[yumprint-recipe id=’44’]

1 gedachte over “Kruidige wortelsalade met roze pompelmoes”

  1. Lijkt me heel lekker !
    Dat feit van daglicht voor je foto’s , dat merken wij hier maar al te goed… maar hoe los je dat op als je ‘s avonds kookt ?
    Heidi

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.