Fan van de herfst
De herfst mag dan wel bij sommigen bekend staan als een guur en donker seizoen, ik ben fan! Die frisse ochtenden, het herfstlicht en de veranderende kleuren van de natuur, daar kan ik nu eens echt van genieten. En ook van ‘s avonds onder een dekentje van een tasje hartverwarmende soep of thee slurpen, want met die kortere dagen hoeft buitenkomen ‘s avonds niet meer zeker? Maar ik hou vooral van de herfst om de goede dingen die dit seizoen op ons bord brengt, zoals pompoen, verse vijg, granaatappel en uiteraard appel & peer, vers van de boomgaard.
Appel en peer
Omdat ik nu eenmaal heel graag kook met de seizoenen mee en dat ook aan iedereen zou aanraden, gaf ik onlangs een workshop koken met appelen en peren. Eerst trokken we met een groepje dames de boomgaard in om zelf onze appelen en peren te plukken en daarna gingen we er in de keuken van de boerin mee aan de slag. Ik werkte vooraf voor de deelnemers een aantal verrassende, eenvoudige & uiteraard lekkere receptjes uit met appelen en peren – en uiteindelijk was ik heel blij dat iedereen laaiend enthousiast was!
Daarom kan ik het niet nalaten om enkele van deze receptjes ook met jullie te delen.
3 keer herfstig koken met appel en peer
Eerst en vooral zijn deze recepten stuk voor stuk heerlijk herfstige gerechten die perfect dienen om het samen gezellig te maken. Het slaatje met spinazie, peer & fetakaas is heerlijk als lunch, het tweede recept met knolseldersoep met appel is dan weer perfect voor dat zetel & dekenmomentje na een stevige herfstwandeling en de geroosterde butternutpompoen met appel en spekjes is tenslotte sowieso spek voor ieders bek en waarschijnlijk ook al perfect om in het achterhoofd te houden voor de kerstperiode!
De recepten
[yumprint-recipe id=’59’]