Kokossoep met zoete aardappel en wortelen

De voorbije weken zijn best wel uitdagend geweest. Wie mijn Instagram Stories volgt heeft misschien al gezien dat we bezig zijn met het verbouwen van ons huis. Momenteel is de hele benedenverdieping een ruwbouw en beredderen we ons een beetje met het wonen op de (gelukkig afgewerkte) bovenverdieping en het het logeren bij mijn ouders.  Het valt me zwaarder dat gedacht dit nomadisch bestaan. 

Ik besef dat dit nogal verwend klinkt en dat we het al bij al best goed stellen (alles zit op schema en er wordt constant verder gewerkt – die droomkeuken komt nu echt wel in zicht!) – maar voor mij kan ons huis niet snel genoeg af zijn. Wat verlang ik om terug weer in het gewone huiselijke ritme te zijn. Gewoon ‘s morgens in je eigen huis opstaan, douchen, in mijn eigen keuken koffie zetten, ontbijten. Wat verlang ik te kunnen koken in mijn nieuwe keuken en dan gewoon te kunnen loungen in onze zetel met de poes erbij. Gewoon terug 100% ons eigen plekje met al onze spullen op de juiste plaats. En misschien ook een kommetje van deze kokossoep. 

kokossoep zoete aardappel koriander limoen wortel jozefien ryckx goestjes

 
Een kommetje van deze kokossoep, dat is thuiskomen voor mij.

Gelukkig stelt mijn mama haar keuken ter beschikking en kan ik er naar lieve lust in de potten roeren. Zo maakte ik dit soepje van zoete aardappel, wortel en kokos. Deze soep is hot & spicy, maar tegelijk ook een beetje zoetzuur. Ideaal tijdens koude winterdagen want dankzij dit soepje wordt je helemaal warm vanbinnen.  Twas niet zo simpel om in Ardooie zoete aardappel te vinden (nu besef ik ook eens hoe lucky ik ben dat het aanbod food in Gent zo divers is!) maar tis me toch gelukt. Moest je geen zoete aardappel vinden, vervang die dan bijvoorbeeld door pompoen – of verdubbel gewoon de hoeveelheid wortelen. Geniet van deze kokossoep!

kokossoep zoete aardappel koriander limoen wortel jozefien ryckx goestjes

Recept:

[yumprint-recipe id=’60’]

2 gedachten over “Kokossoep met zoete aardappel en wortelen”

  1. Kan niet wachten om dit te maken! Zit momonteel ook tussen dozen en boxen…regelmatig op zoek naar spullen….nieuwe keuken binnen enkele weken!
    Zal smaken!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.