Pizza met peer en gorgonzola

27 november 2015

Misschien hebben jullie het al gemerkt (misschien ook niet) – ik heb een nieuwe camera. Na veel opzoekwerk en rondvragen is het een Canon 700D geworden. En oh wat ben ik er content mee! Bijna al zonder moeite zien mijn foto’s er gewoon ja, beter uit hé. Voorheen had ik zo’n gewoon digitaal cameraatje, ik dacht dat nog wel ok was maar nu ik het verschil echt naast mekaar zie, dan kan ik alleen maar denken: waarom heb ik deze investering niet eerder gedaan? Wel ja, waarom eigenlijk?ingredienten pizza met peer en gorgonzolaVooral dus omdat ik dacht dat het nog wel ok was. Tot ik bij fotograaf Piet de Kersgieter een workshop volgde en mezelf daar nogal zielig vond bijstaan met mijn klein cameraatje. Bovendien zag ik dan ook  in dat de mogelijkheden ervan heel beperkt waren en dat ik zeker niet het allerduurste toestel moest kopen om een stevige fotografische vooruitgang te maken. pizza met peer receptNaast een nieuwe camera investeerde ik ook in wat materiaal voor een pseudo fotostudiootje. Gezien ik veel van mijn recepten ‘s avonds klaarmaak en er dan dus dezer dagen geen straaltje daglicht meer te bespeuren is moet ik heel vaak met kunstlicht fotograferen. Tot voor kort deed ik dat dus gewoon door het licht aan te steken, tegenwoordig heb ik daar een semi gesofisticeerd in elkaar geflanst mini-studiootje voor. Dankzij de tips van de Hollandse foodblogster en fotografe Simone kan ik nu ook ‘s avonds foto’s maken als waren ze overdag op een schone lentedag genomen. En dat alles met twee piepschuimpanelen en twee ikealampjes! pizza met peer en gorgonzola goestjes

En jip, ik ben er nog lang niet en heb nog heel veel te leren – daar ben ik me heel erg van bewust. Alle tips & tricks dan ook meer dan welkom! Binnenkort volg ik ook een workshop bij enkele topfoodfotografen in Amsterdam, daar kijk ik nu al heel erg naar uit. En dat allemaal om jullie nog meer goesting te doen krijgen in mijn recepten! Wat vind je van deze pizza met peer trouwens? Je kan hem als lunch of avondmaal eten, maar ik verdeel hem meestal in stukjes en serveer deze pizza als aperitiefhapje. Ideaal voor de komende feestdagen in december dacht ik dan! Smakelijk!

Pizza met conference peer & gorgonzola
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
  1. pizzadeeg
  2. 150g ricotta
  3. 2 conference peren in plakjes
  4. handjevol walnoten, in stukjes
  5. 100g gorgonzola
  6. 6-tal sneetjes prosciutto crudo
  7. verse tijm
  8. scheutje olijfolie
  9. peper en zout
Instructions
  1. Besmeer het pizzadeeg met de ricotta
  2. beleg met de plakjes peer, verkruimel de gorgonzola erover
  3. kruid met de verse tijm, peper & zout
  4. besprenkel met wat olijfolie
  5. Plaats de pizza 10 minuutjes in de oven
  6. Verdeel de prosciutto in stukjes en verspreid over de pizza
  7. Bestrooi met de walnootstukjes en plaats nog 5 minuutjes in de oven
Goestjes http://www.goestjes.be/

Misschien vind je dit ook wel leuk?

2 Reacties

  • Wat is jou reactie? patricia 27 november 2015 at 09:11

    Jozefien,
    Die pizza ziet er schitterend, smakelijk uit. Misschien wordt dit iets voor deze avond… en trouwens proficiat met je verloving!

  • Wat is jou reactie? Camilla's krachttoer 27 november 2015 at 12:09

    Een droom van een pizza en wat een schoon foto’s.
    Heel blij met die kunstlichttips want ik sukkel daar ook erg mee.
    Bedankt om te delen!

    Groet,
    Camilla

  • Laat een reactie na

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.