Deze heerlijke witte wintersoep van bloemkool, aardpeer en look geven we wat extra pit & kleur met een olie van groene kruiden. Deze aardpeersoep is een perfecte opwarmer tijdens stormachtige winterdagen, maar ze kan ook perfect als voorgerecht dienen tijdens de feestdagen. Reken ongeveer een uur om deze soep te prepareren.
Mijn kooklescollega Ilse deed mij onlangs een aantal aardperen uit haar eigen tuin cadeau. Deze heerlijke knollen inspireerden me onmiddellijk om de keuken in te duiken. Aardperen zijn best wel zoet en passen heel goed bij andere aardse groenten zoals pastinaak en raapjes, maar ook bij wild durf ik aardpeer al eens te serveren. Hier echter combineer ik de aardperen met bloemkool en look tot een heerlijk geurende warme wintersoep.
Eens je groenten aan het sueren zijn heb je even de tijd om je groene kruidenolie te maken. Als je dat wenst mag je gerust nog andere kruiden dan peterselie en basilicum toevoegen, al naar gelang van wat je in huis hebt en zelf lekker vindt. Zorg er voor dat de olie redelijk stevig is zodat ze mooi oogt bij het dresseren.
Voor de afwerking heb ik simpelweg met een koffielepeltje voorzichtig de kruidenolie bovenop de soep gedresseerd. Dit beetje kleur geeft deze soep meteen een feestelijke touch! Eens de soep geserveerd is mag je gerust de kruidenolie door de soep mengen, je zal merken dat de smaken heel erg lekker samengaan. Smakelijk!
Pingback: Fluweelzachte soep van courgettes en gekarameliseerde ui
Pingback: Feestelijke soep van peterseliewortel - Goestjes