Detoxslaatje met mandarijntjes en dadel

Eerst en vooral wens ik jullie een héérlijk 2015 vol met gezellige en leuke momenten! Hopelijk hadden jullie allen een aangename kerst en werd het nieuwe jaar op een feestelijke manier ingezet.  Ik heb alvast heel erg genoten van de plezante momenten, cadeautjes en de vele lekkernijen die deze fijne feestperiode met zich meebrengt!

ingredienten Smakelijke goestjes zoals oesters, coquilles, langoustines, hertenkalf, fazant, gratin dauphinois en kerstdessertjes werden op tafel getoverd. Een waar festijn! Maar misschien ook wel een klein beetje te veel van het goede 😉 Daarom nu dringend tijd om wat te detoxen!

receptEn met detoxen bedoel ik niet: allerlei sapjes met poeders drinken, maar wel: smullen van een gezond maar zéér lekker slaatje als tegengewicht voor de overdaad van de voorbije dagen. We maken dit slaatje met smeuïge medjool dadels. Deze  zijn groter, voller en ook sappiger dan andere dadels.  Zoooo lekker, echt snoepgoed van de natuur!

resultaatDe zoete dadels en mandarijntjes passen perfect bij de frisse dressing met limoensap. Rasp eventueel ook wat verse gember bij de dressing om deze iets meer pit te geven. Meng alle ingrediënten voor de sla en overgiet gul met de dressing, kruid indien nodig nog wat bij met zout en peper. Smakelijk!

4 gedachten over “Detoxslaatje met mandarijntjes en dadel”

  1. Pingback: Goestjes zonder vlees | Goestjes

  2. Pingback: Maatjesharing met gemarineerde radijsjes | Goestjes

  3. Pingback: 3 Snelle & smakelijke lunchsalades - Goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.