fbpx
Lunchtime Recepten

Detoxslaatje met mandarijntjes en dadel

2 januari 2015

Eerst en vooral wens ik jullie een héérlijk 2015 vol met gezellige en leuke momenten! Hopelijk hadden jullie allen een aangename kerst en werd het nieuwe jaar op een feestelijke manier ingezet.  Ik heb alvast heel erg genoten van de plezante momenten, cadeautjes en de vele lekkernijen die deze fijne feestperiode met zich meebrengt!

ingredienten Smakelijke goestjes zoals oesters, coquilles, langoustines, hertenkalf, fazant, gratin dauphinois en kerstdessertjes werden op tafel getoverd. Een waar festijn! Maar misschien ook wel een klein beetje te veel van het goede 😉 Daarom nu dringend tijd om wat te detoxen!

receptEn met detoxen bedoel ik niet: allerlei sapjes met poeders drinken, maar wel: smullen van een gezond maar zéér lekker slaatje als tegengewicht voor de overdaad van de voorbije dagen. We maken dit slaatje met smeuïge medjool dadels. Deze  zijn groter, voller en ook sappiger dan andere dadels.  Zoooo lekker, echt snoepgoed van de natuur!

resultaatDe zoete dadels en mandarijntjes passen perfect bij de frisse dressing met limoensap. Rasp eventueel ook wat verse gember bij de dressing om deze iets meer pit te geven. Meng alle ingrediënten voor de sla en overgiet gul met de dressing, kruid indien nodig nog wat bij met zout en peper. Smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel leuk?

4 Reacties

 • Wat is jou reactie? Marleen Buyck 6 januari 2015 at 12:17

  Amaai is dat lekker zeg Bravo ! Xxx

 • Wat is jou reactie? Goestjes zonder vlees | Goestjes 3 maart 2015 at 12:24

  […] Detox slaatje met mandarijntjes en dadel: […]

 • Wat is jou reactie? Maatjesharing met gemarineerde radijsjes | Goestjes 24 juni 2015 at 06:48

  […] batch granola te kunnen maken, of ik koop er verse sappige medjool dadels voor in mijn heerlijk detoxslaatje. Maar ook verse vis koop ik geregeld op de markt. En nu het nieuwe maatjesseizoen is aangebroken […]

 • Wat is jou reactie? 3 Snelle & smakelijke lunchsalades - Goestjes 20 januari 2016 at 07:20

  […] eerste van de drie lunchsalades is mijn detoxslaatje met mandarijntjes en dadel. Mandarijntjes zijn nu volop op hun best – dus ideaal om ze ook eens te verwerken in een […]

 • Laat een reactie na

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.