Linzen & Curry: een winning combo!
Soms heb ik zo van die recepten in mijn hoofd en als ik ze daarna klaarmaak blijken ze superlekker te zijn! Dit recept voor curry van rode linzen met zoete aardappel en worteltjes is er daarvan één. Toegegeven, ik had nog maar zelden linzen klaargemaakt, maar in deze combo zijn ze nu al de ontdekking van het jaar!
Dagen zonder vlees
Ik ben wat gaan experimenteren met linzen naar aanleiding van Dagen zonder Vlees. Ook wij proberen tijdens deze periode wat minder vlees te eten – iets waar we verrassend goed in slagen. We eten ten eerste eigenlijk al helemaal niet zo veel vlees besef ik nu. Ik vind het bovendien wel een toffe uitdaging om naar lekkere alternatieven voor vlees te zoeken en daarmee creatief aan de slag te gaan. Deze linzen barsten van de eiwitten dus kunnen daarom heel goed als vleesvervanger dienen.
Dat vindt ook Jeroen Meus, want die gebruikt ze bijvoorbeeld als vervanger voor gehakt in zijn vegetarische versie van hachis Parmentier. Bovendien zijn ze heel handig om in huis te hebben want je koopt ze gewoon gedroogd dus je kan ze makkelijk wat langer bewaren. Daarnaast zijn ze eenvoudig te bereiden door ze te koken in wat water of bouillon.
Het jaar van de peulvruchten
Wist je trouwens dat de Verenigde Naties 2016 uitriepen tot het jaar van de peulvruchten? Een ideale aanleiding om de keuken in te duiken met schitterende ingrediënten zoals o.a. kikkererwten, bonen en linzen. Het leuke van deze peulvruchten is dat ze heel wat smaak hebben, erg gezond zijn en je na de maaltijd een voldaan gevoel geven.
Nog wat linzen over waar je mee aan de slag wil? Bekijk dan zeker eens mijn Pinterest board “Het Jaar van de Peulvrucht” – daar vind je allerlei leuke recepten met peulvruchten en dus ook met linzen.Dit recept is voor twee personen, smakelijk!
Recept
[yumprint-recipe id=’43’]
Vandaag klaargemaakt en het is echt heel lekker! Dank je wel.
Bedankt Ann! Leuk dat het lekker vindt!
Super lekker curry! Aanrader als comfort food tijdens de winter!