Pulled pork burrito’s

Tis wat druk geweest in Goestjesland. Bedrijvige dagen op het werk, tussendoor ook bezig met de ontwikkeling van een heuse nieuwe huisstijl voor Goestjes (coming soon!) en tussen de soep en de patatten ook nog eens een receptie voor meer dan 50 mensen van de nodige hapjes voorzien. Jaja, daardoor komt het dus dat ik al eventjes geen recept meer met jullie heb gedeeld. Ik hoop echter dat ik het goed kan maken met dit toppertje!ingredienten pulled pork burritos draadjesvlees foodtruckDe inspiratie voor dit receptje kwam er na een bezoek aan een foodtruckfestival bij ons in de buurt. Een 10-tal foodtrucks hadden zich verzameld op de site van Kerk Gent. Nee niet echt een kerk, wel een oude fabriekssite in de Kerkstraat in Gentbrugge. Op deze locatie komen binnenkort gloednieuwe appartementen maar in tussentijd is het de place to be voor allerlei leuke events, zoals bijvoorbeeld een closetsale, rommelmarkt, hip feestje of dus een foodtruck festival. Houd zeker de facebookpagina van Kerk in de gaten want er valt elke week wel iets leuk te beleven!

recept pulled pork spicy pikant burrito draadjesvleesNu, het was dus aldaar dat ik bij de foodtruck van Monba Taqueria voor het eerst pulled pork burrito’s proefde. Njam, wat was dat lekker! Thuis ging in na het nodige Pinterest opzoekingswerk aan de slag om mijn eigen versie van dit gerecht te maken. En oooh wat een overheerlijk resultaat!pulled pork spicy burritos afwerking granaatappelVoor alle duidelijkheid, dit recept is niet besteed aan de ongeduldigen onder ons want het draadjesvlees moet toch een aantal uren zachtjes sudderen. Dit is het summum van slow cooking want hoe langer je dit vlees zachtjes laat garen, hoe malser het wordt. Haal het vlees uit de pot en trek het in draadjes met behulp van twee vorken. Overgiet eventueel met wat bakvocht voor extra sappigheid.

afwerkign burritosDit gerecht is echt perfect om met  vrienden of familie te delen. Zet alle ingrediënten in het midden van de tafel en laat elkeen zijn eigen burrito samenstellen. Gezelligheid verzekerd! Smakelijk 🙂

 

 

pulled pork taco draadjesvlees granaatappel

[yumprint-recipe id=’10’]


1 gedachte over “Pulled pork burrito’s”

  1. Pingback: Follow Them Friday: Goestjes | Brussels Food Friends

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.