Tis wat druk geweest in Goestjesland. Bedrijvige dagen op het werk, tussendoor ook bezig met de ontwikkeling van een heuse nieuwe huisstijl voor Goestjes (coming soon!) en tussen de soep en de patatten ook nog eens een receptie voor meer dan 50 mensen van de nodige hapjes voorzien. Jaja, daardoor komt het dus dat ik al eventjes geen recept meer met jullie heb gedeeld. Ik hoop echter dat ik het goed kan maken met dit toppertje!De inspiratie voor dit receptje kwam er na een bezoek aan een foodtruckfestival bij ons in de buurt. Een 10-tal foodtrucks hadden zich verzameld op de site van Kerk Gent. Nee niet echt een kerk, wel een oude fabriekssite in de Kerkstraat in Gentbrugge. Op deze locatie komen binnenkort gloednieuwe appartementen maar in tussentijd is het de place to be voor allerlei leuke events, zoals bijvoorbeeld een closetsale, rommelmarkt, hip feestje of dus een foodtruck festival. Houd zeker de facebookpagina van Kerk in de gaten want er valt elke week wel iets leuk te beleven!
Nu, het was dus aldaar dat ik bij de foodtruck van Monba Taqueria voor het eerst pulled pork burrito’s proefde. Njam, wat was dat lekker! Thuis ging in na het nodige Pinterest opzoekingswerk aan de slag om mijn eigen versie van dit gerecht te maken. En oooh wat een overheerlijk resultaat!
Voor alle duidelijkheid, dit recept is niet besteed aan de ongeduldigen onder ons want het draadjesvlees moet toch een aantal uren zachtjes sudderen. Dit is het summum van slow cooking want hoe langer je dit vlees zachtjes laat garen, hoe malser het wordt. Haal het vlees uit de pot en trek het in draadjes met behulp van twee vorken. Overgiet eventueel met wat bakvocht voor extra sappigheid.
Dit gerecht is echt perfect om met vrienden of familie te delen. Zet alle ingrediënten in het midden van de tafel en laat elkeen zijn eigen burrito samenstellen. Gezelligheid verzekerd! Smakelijk 🙂
- 650gr varkensschouder
- 1 rode ui
- 3 lenteuitjes
- 2 rode puntpaprika’s
- Thaise pepers
- 40gr basterdsuiker
- 3el honing
- 60ml sojasaus
- Sesamzaadjes
- Wraps
- Avocado
- Granaatappel
- Komkommer
- Verse koriander
- Griekse yoghurt
- Sambal
- Verdeel het vlees in een 5-tal stukken en plaats in een grote kom
- Hak rode ui en lenteui, look, paprika’s en Thaise pepers fijn en voeg bij het vlees
- Overgiet met de sojasaus en de honing, voeg de suiker en wat sesamzaadjes toe
- Kruid goed met peper en zout
- Ment alles en laat minstens 4u zachtjes garen onder deksel, zet het vuur hierbij niet te warm
- Roer geregeld en voeg indien nodig extra vocht toe (sojasaus, eventueel beetje water)
- Snijd de komkommer en de avocado in plakjes, verwijder de pitjes uit de granaatappel
- Hak de koriander grof
- Meng de Griekse yoghurt met wat sambal
- Als het vlees gaar is, trek het dan met behulp van twee vorken in draadjes
- Beleg een wrap met draadjesvlees met wat komkommer, avocado en werk af met koriander en het sambal/yoghurtmengsel
1 Reactie
[…] Pulled pork burtito’s – I love to make slow cooked pulled pork. I put it on a table, surrounded by different sauces and toppings for everyone to make their own personal pulled pork burrito. […]