Een goede kom soep zo af en toe doet een mens toch deugd. Barstensvol gezonde groentjes, smakelijk en bovendien helemaal niet zo moeilijk om te maken. Het basis recept voor soep bestaat er gewoon in groentjes lichtjes te garen, vervolgens voeg je bouillon toe en laat je alles samen goed doorkoken. Daarna afkruiden en al dan niet mixen en wat lekkere extraatjes zoals croutons of kaas toevoegen.
De kunst zit hem dus vooral in het kiezen en combineren van de juiste groenten én de beste kruiden hieraan toe te voegen. In dit soepje kiezen we voor ietwat zoete wortelen die we combineren met pittige harissa en kurkuma. Door ze te roosteren blijft de smaak van de wortelen beter bewaard.
Afwerken doen we met wat fijngesneden chilipeper en een schepje Griekse yoghurt in het midden voor een vleugje zachtheid. Perfect als tussendoortje of als lunch met een boterhammetje erbij, smakelijk!
[yumprint-recipe id=’9′]
Pingback: Dinsdag pinsdag #5 | gerhilde maakt
Pingback: Dinsdag pinsdag #5 | gerhilde maakt
Pingback: Fluweelzachte soep van courgettes en gekarameliseerde ui