Het citrusseizoen is volop aan de gang en de sinaasappel is dus top op dit moment. Van als ik mijn Instagram open zie ik het ene na het andere gerecht met citrus passeren. Wat dacht je van deze cheesecake met bloedsinaasappel en witte chocolade? Of deze in bloedsinaasappel gemarineerde kip? Kortom, inspiratie met die citrus alom!
Dus ook ik dook de keuken in met mijn appelsientjes en creëerde deze heerlijke maaltijdsalade op basis van linzen met daarbij sinaasappelpartjes, afgewerkt met wortel en een fris fruitige citrusdressing.
Een heerlijk vullende salade en tegelijk barstensvol vitamientjes! Net wat we allen nodig hebben als het buiten zo guur is toch? En net wat ik nodig heb in tijden van stof bijten en weinig tijd om te koken!
Linzen zijn trouwens ook top peulvruchten om in huis te hebben, geregeld maak ik met de rode variant een heerlijke curry met zoete aardappel erbij of gebruik ik linzen als extraatje in één van mijn vele slaatjes.
Benieuwd wat jullie van deze vinden! Smakelijk 🙂
Salade met sinaasappel, linzen en wortellinten
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 250g groene linzen
- Veldsla
- 2 sinaasappels
- 2 wortelen
- Enkele blaadjes verse koriander
- 100g fetakaas
- 3el Griekse yoghurt
- 1kl tahini
- Sap van 1 sinaasappel
- Zeste van 1/2de sinaasappel
- Snuifje zeezout
- Eventueel scheutje water voor bij de dressing
Recept (bereidingstijd ong. 20min.):
- Kook de linzen zoals aangeduid op de verpakking. Giet ze af en laat afkoelen.
- Schil de sinaasappels en zorg ervoor dat het wit van de schil zoveel mogelijk verwijderd is. Segmenteer in partjes – dat doe je zo.
- Schil de wortelen en verdeel ze met een dunschiller in linten.
- Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de zeste, het sinaasappelsap en de tahini. Voeg een snuifje zeezout toe en eventueel wat water als de dressing te dik is.
- Bouw de salade op in laagjes: onderaan de afgekoelde linzen, daarbovenop de veldsla, de partjes sinaasappel, wortellinten, feta en koriander. Werk af met de dressing.