J.E.F. Gent

J.E.F. enkele impressies

J.E.F. Gent – www.j-e-f.be

Aan de stoof staat Flemish Foodie (http://www.flemishfoodies.be/) Jason Blanckaert. Gastronomie, rock-‘n-roll en pure keuken, daar staan deze Flemish Foodies voor. Ook bij J.E.F. herkennen we deze ingrediënten.

Lekker gegeten. Dat moet gezegd worden. Eenvoudige lokale -vaak vergeten- ingrediënten sieren de kaart:  o.a. witte pens, gele en rode biet, kweepeer, varkenswang en kop.

Wij kozen voor een champagne als aperitief en kregen er meteen een amuse van mimolettekaas met en een zalfje van kervel bij. Puur,fris en lekker.

Mijn voorgerecht: gerookte Oosterscheldepaling – rode biet – ui – zuurdesem (€17). Ik kreeg een lekkere romige mousse van paling met krullen van rode biet. De aardse smaak van de biet paste goed bij de zacht zilte smaak van de paling. Mijn disgenoot koos hoevekip- wortel – dragon – thijm (€16). Hij smulde.

Spijtig dat het voorgerecht wat snel werd opgediend. Mijn champagneglas was nog halfvol.

Het hoofdgerecht bracht wilde eend – kweepeer – gele biet – gekonfijte aardappel (€29). De eend werd eerst even kort gerookt in the big green egg. Als toespijs hierbij kwam er ook nog een worstje van eend, lekker meegenomen. Het hoofdgerecht was goed van smaak, de combinatie van eend en zoet is nu eenmaal een klassieker. Maar, ik miste net dat ietsje meer. De portie was ook nogal aan de kleine kant.

Dessert bracht zoet-zuur: pinda-abrikoos-gepofte rijst-ijs van cabarnetazijn (€8). Lekker spel van texturen en smaken, al was de pinda wel erg zoet en stroperig. Halverwege ruilde ik voor de overgebleven helft van framboos-vlierbloesem-perzik-praline (€8). Fris en fruitig, meer mijn ding als het op desserts aankomt.

We sloten af met koffie en een smulbordje van citroencrème met crumble en merengue. Opnieuw zoet-zuur, maar deze keer wel fris uitgebalanceerd.

Eindrekenening €160 voor 2 personen (wij dronken ook nog elke twee glazen wijn). Dit vonden wij toch iets te veel. De porties mogen wat rijkelijker en de bediening mag wat meer op het gemak. Voor uitgebreid, op het gemak tafelen moet je niet bij J.E.F zijn. Voor pure smaken en een gedurfde keuken wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.