Homemade zalmburger met verse erwtjes

Verse erwtjes: een feest!

Met dit recept wou ik echt eens even erwtjes op een piedestalletje plaatsen.  Deze kleine, o-zo-fijne groene groentjes zijn de laatste jaren danig in mijn favorietenlijstje gestegen. Nu zijn ze volop in het seizoen en kan je ze vers en nog volledig beschermd door hun peultjes in de winkel terugvinden. Ik vind erwtjes vers uit de peul op hun best: knapperig, een beetje sappig en bijna zoet van smaak. Gewoon even al dente koken, bestrooien met een snuif zeezout en fijngesneden munt en je hebt al meteen een zomerse delicatesse op tafel getoverd. Heerlijk ook in combinatie ook met verse zalm, zoals in deze zalmburger!

zalmburger erwtjes avocado dille jozefien ryckx goestjes homemade

In de diepvries kan ook

Zit er trouwens ook niet mee in om ze doorheen het jaar in de diepvriesversie te kopen. Normaal ben ik daar niet zo’n fan van, maar voor erwtjes maak ik een uitzondering. Het seizoen is kort en zelfs ik heb niet altijd de goesting om erwtjes te doppen. Als je diepvrieserwtjes van een kwalitatief merk koopt en er zitten redelijk grote lichtgroene bolletjes in het diepvriesdoosje dan mag je erop aan dat je de juiste soort vasthebt. Handig trouwens om ze in de diepvries te hebben – zo zijn er altijd groentjes in huis om bijvoorbeeld een last minute one-pot pastaatje te maken met erwtjes & spekjes of een zomers groen soepje met erwtjes, munt & basilicum. Maar deze heb ik deze dus wel eigenhandig uit de peul gehaald!

zalmburger erwtjes avocado dille jozefien ryckx goestjes homemade

Zalmburger sidedishes

Deze zalmburger serveer ik graag met wat zure room met wasabi en verse groentjes zoals avocado (I know – ik behoor tot de club van de avocadoverslaafden), tomaat en jonge spinazieblaadjes. Maar feel free om ze op een burgerbroodje te gooien want dat is zonder meer ook hemels! En waarom niet een massa vrienden uitnodigen en een heus backyard-burgerfeestje plannen met deze homemade burgers als delicieuse & originele eyecather? Smakelijk!

zalmburger erwtjes avocado dille jozefien ryckx goestjes homemade

Recept

[yumprint-recipe id=’56’]

1 gedachte over “Homemade zalmburger met verse erwtjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.