Een ode aan Oostende en haar lekker eten

Oostende Stad aan Zee

Oostende, het is met jou een beetje zoals met olijven. Want hoe meer je daarvan eet, hoe lekkerder je ze gaat vinden.

Ik ga de laatste jaren wat meer kuieren langs de Oostendse zeedijk dan vroeger want de wortels van mijn wederhelft zijn daar verankerd. Met de jaren heb ik die Rock Strangers serieus leren appreciëren, de toffe winkeltjes ontdekt en ga ik geregeld uit eten in één van de vele lekkere Oostende’s restaurants. Oostende, met haar ruwe kantjes, haar hippe adresjes, haar street art en vooral haar zeetje is dan ook een echte Stad aan Zee. Een stad naar mijn hart!

Oosteroever

Er bruist en borrelt veel in Oostende. Zo wordt er flink geïnvesteerd in city marketing en is de oosteroever momenteel serieus in ontwikkeling. Het was daar dat ik onlangs werd uitgenodigd. In het wonderschone nieuwe pand van gevestigde waarde Resto Marina mocht ik kennis maken met én proeven van het gloednieuwe Oostendse culinair platform Food’Oostende.

”food'oostende op de boot”
”food'oostende”

Met enkele Oostendse chefs gingen we de vissersboot op om de vers gevangen vis te keuren en te fileren. Vervolgens doken we samen de keuken in om die versche vis om te toveren tot enkele heerlijke échte Oostensche gerechtjes. En daarna aten we die op in het magnifieke kader van Resto Marina. Jip, ik ben een rotverwende foodblogger.

Misschien zag je het wel passeren op mijn Instagram stories? Zoniet, check dan zeker de highlight #foodoostende voor een volledig verslag van deze topavond!

food'Oostende hapje
Food'Oostende aan tafel

#Foodoostende

Op het platform Food’Oostende kan je alle culi nieuws uit Oostende volgen, leer je de Oostendse restaurants beter kennen en ontdek je nieuwe hippe plekjes, foodie adresjes etc. Ideale bron van informatie dus als je één of meerdere dagen Oostende op de planning hebt staan! En geloof me, er is echt superveel te ontdekken.

Daarom: mijn lijstje van favo Oostendse adresjes:

 • Resto Marina, Italiaanse topgastronomie onder leiding van topmadam Vida
 • Kaashandel Haspeslagh, gezellige kaaswinkel midden in ‘t stad
 • Storm, fine dining bij sympathieke topchef (to try, maar alleen nog maar goeie dingen van gehoord)
 • Le Bassin, lekkere brasserie (to try, maar alvast warm aanbevolen door mijn lieve schoonzus)
 • Vistrap, verse vis kopen recht uit de zee op de openlucht vismarkt aan de Visserskaai
 • Madam kroket, de beste garnaal- en andere kroketten
 • De Grote Post, cultureel centrum in oud postgebouw waar je ook low key kan lunchen
 • Corman, authentieke boekenwinkel waar ze een kaftje rond de boeken doen die je er koopt (boekennerd allert!)
 • Lily, toffe, hippe kleding- en interieurwinkel in hartje Oostende
 • Lolotte, leuke spulletjes voor Theo en andere kids

Voor meer leuke adresjes kan je terecht op de website van visit Oostende. Voor de leukste foodie adresjes is Food’Oostende the place to be!

à l’Ostendaise

Wil je meteen heel veel Oostendse lekkernijen in één keer proeven, dan is er in het weekend van 22 en 23 juni à l’Ostendaise op het Zeeheldenplein. Een leuk en gezellig foodfestival waar het kruim van de Oostendse restaurants is vertegenwoordigd. Heerlijk smullen dus mét zicht op zee! See you there?

food'Oostende nakaarten

Bedankt aan al mijn leuke mede bloggers voor de fijne avond, de chefs voor het lekkere eten, resto Marina voor het prachtige kader, Walkie Talkie voor de invitatie & Oostende voor de leuke foto’s van het event.

Ik creëerde deze post in samenwerking met Stad Oostende, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.