Recepten Zoete Goestjes

Dessertbokaal met lemoncurd en geroosterde pruimen

27 maart 2020
dessertbokaal met lemon curd en geroosterde pruimen, goestjes voor Aldi lentemagazine 2020

Troosteten, daar kunnen we nu echt allemaal wel wat extra van gebruiken. En geloof me, deze dessertbokaal met drie laagjes lekkernij zal je dromen op dat vlak meer dan vervullen!

Beginnen doen we met een laagje homemade lemoncurd, gemengd met slagroom en Griekse yoghurt. Daarbovenop komen Bretonse botermadeleines gedrenkt in melk en rum, gevolgd door een hemelse laag geroosterde pruimen. Ik krijg alvast het water in de mond terwijl ik erover schrijf!

Dit recept werkte ik uit voor het lentemagazine van ALDI. Omdat je dit dessertje in een bokaal klaarmaakt is het ideaal als picknickgerecht. In het magazine en op aldi.be, vind je ook nog mijn recept voor een hartige picknickbokaal, gevuld met smakelijke rijstsalade met zeevruchten. Dus bij deze, twee picknickrecepten voor de prijs van één!

Hieronder vind je het recept voor de dessertbokaal!

Dessertbokaal met lemoncurd en geroosterde pruimen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 verse eieren MAMIE POULE®
  • 4 citroenen
  • 12 pruimen
  • 2 sinaasappels
  • 12 frambozen
  • 150 g kristalsuiker MOUNTAIN®
  • 110 g artisanale zachte boter MARC GUISELIN®
  • 32 g vanillinesuiker MOUNTAIN®
  • 250 ml volle room MELRO®
  • 400 g natuuryoghurt op Griekse wijze MILSANI®
  • 8 Bretonse botermadeleines ARIOSO®
  • 100 ml witte rum OLD HOPKING®
  • 100 ml halfvolle melk MILSA®
  • enkele blaadjes verse biomunt

Recept

bereidingstijd: 30 min. (+ 4 u. in de koelkast + 30 min. in de oven)

Voor de lemoncurd:

  • Was 1 citroen, schraap er zeste van en pers samen met de andere citroenen uit.
  • Klop de eieren los en doe de zeste, het citroensap en de suiker erbij.
  • Voeg de boter in blokjes toe en verwarm op een zacht vuur. Roer zo’n 10 minuten, tot de curd gebonden is en aan je lepel blijft hangen.
  • Zet minstens 4 uur in de koelkast.

Voor de geroosterde pruimen:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Was de pruimen, halveer, ontpit en besprenkel met het sinaasappelsap en de vanillesuiker.
  • Zet 30 minuten in de oven en draai na 15 minuten om.
  • Laat afkoelen en verwijder de schil.

Vul de bokaal:

  • Klop de room op tot slagroom en meng met de yoghurt en de curd.
  • Meng de melk met de rum en dip de madeleines erin. Breek en verdeel over de bokalen.
  • Doe het grootste deel van het lemoncurdmengsel, de pruimen en dan de rest van het mengsel erbij.
  • Was de frambozen, spoel de munt en werk er de bokalen mee af.

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis lentemagzine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.