Cajun maaltijdsalade met avocado en zoete aardappel

Soms heb je wel eens een schop in je kont nodig. Zo eentje van hop, allez kom, ga ervoor. Die liefdevolle shop kreeg ik gisteren in de vorm van een nominatie voor de eerste editie van de Belgian Food Blog Awards. Nu moet je weten, ik ben iemand die niet rap content is. Ik ben ook heel kritisch voor mezelf en heb de neiging om mij vooral met mensen te vergelijken die het heel veel beter doen dan ikzelf. Maar deze nominatie – en vooral de positieve reacties erop – deden me toch beseffen dat ik best wel wat moois in handen heb, iets dat ik helemaal zelf heb opgebouwd én dat heel veel mensen echt wel de moeite waard vinden. En eigenlijk ben ik daar heel erg dankbaar voor én ook een beetje trots. salade zoete aardappel avocado linzen goestjes jozefien ryckx

Deze nominatie deed me ook even stil staan bij het ontstaan van Goestjes. Ik ben dit verhaal ooit gestart omdat ik nu eenmaal heel graag kook en over eten vertel. En dit mag ik niet vergeten. De laatste tijd heb ik wat minder geblogd omdat ik mezelf oplegde dat mijn foto’s, recepten en teksten steeds van topniveau moesten zijn. Maar hierdoor heb ik mezelf eigenlijk serieus afgeremd. Mijn wijze echtgenoot zegt me nochtans steeds dat perfectionisme de vijand is van de productiviteit. En hij heeft verdorie gelijk! 

salade zoete aardappel avocado linzen goestjes jozefien ryckx

Dus bij deze ga ik proberen om het minder perfect te doen, maar met des te meer plezier te koken en over eten te vertellen. Zo kan ik jullie heel wat meer kookinspiratie geven dan ik voorheen deed. Want ik doe het nog steeds met hart en ziel. De keuken induiken, kookboeken doorsnuisteren, proberen, proeven, stylen, fotograferen, vertellen én schrijven. Zoals over deze magnifieke bom van een maaltijdsalade bijvoorbeeld. Heerlijk pittig door de cajunkruiden en het geroosterd paprikapoeder waarmee de zoete aardappelblokjes gekruid werden. Goed vullend door de avocado en linzen die we eraan toevoegen. Dat alles overgoten met een lekkere yoghurt-mosterddressing. A must try! 

salade zoete aardappel avocado linzen goestjes jozefien ryckx

Cajun salade met avocado en zoete aardappel (2 pers.)
Ingrediënten:

Voor de salade:

 • 1/2 krop krulsla of eikenbladsla (ik koop altijd de combo met een kluitje aan – die blijft ook extra lang vers)
 • 250g zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
 • 2el olijfolie
 • 1kl chillivlokken
 • 1/2kl lookpoeder
 • 1/2kl gerookt paprikapoeder
 • 2kl cajunkruiden
 • 1kl zeezout
 • 80g koraallinzen (dat zijn de oranje exemplaren)
 • 1 avocado in stukjes gesneden
 • 1/2de rode ui fijngehakt
 • Koriander naar smaak

Voor de dressing:

 • 3kl yoghurt
 • 1kl graantjesmosterd
 • Sap van 1 citroen
Recept:

Leg de oven aan op 200°. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zoete aardappelstukjes over de bakplaat en kruid met de chilli, lookpoeder, gerookt paprikapoeder, cajunkruiden en zeezout. Overgiet met olijfolie en meng goed zodat alle aardappelstukjes goed gekruide en geolied zijn. Zet ze 10 à min. in de oven, afhankelijk van de grootte van de stukjes.. Laat afkoelen.

Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. De linzen zijn een extraatje dus indien je geen zin hebt om die erbij te voegen dan kan je deze stap weglaten. Zeker als de salade dient als bijgerecht zijn de linzen niet nodig.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Maak de salade: eerst de sla, daarbovenop de avocado, rode ui en eventueel linzen. Werk af met de spicy zoete aardappelstukjes, verse koriander naar smaak en de mosterddressing. SMAKELIJK!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.