Deze fruitige versie van American pancakes maken we onder andere met karnemelk, havermout en vanille. Met de opgegeven hoeveelheid ingrediënten maak je 10 à 12 bosbespannenkoekjes in ongeveer 40 minuten. Deze pancakes zijn wat kleiner en dikker dan we gewend zijn, maar ze zijn wel extra smakelijk & fluffy!
Deze bosbespannenkoekjes zijn iets minder ongezond dan andere pannenkoeken omdat we havermout als basis nemen en bovendien weinig suiker toevoegen. Die suiker is trouwens niet echt nodig want de vanille en de bosbessen zorgen voor natuurlijke zoetstof.
Vlak nadat je het beslag in de pan schept drop je dus enkele bosbessen bovenop de pannenkoek. Bak ongeveer 3 minuutjes en draai om. Bak de bosbeskant niet te lang, zo’n 30-tal seconden zouden moeten volstaan. Beleg ze met wat heerlijke honing, een toefje slagroom en vooral een tikkelje zeste van citroen. Heerlijk luchtig zijn ze, zoet maar niet té & superlekker zowel als ontbijt of op zondagmiddag bij een kopje heerlijk dampende koffie.
Smullen maar!
Die zien er heeeeerlijk uit!! HONGER!! 🙂
Dat zijn ze ook Stephanie! Vanmorgen nog een restje voor ontbijt gegeten, ideaal om de dag goed in te zetten 🙂
Die zien er heeeeerlijk uit!! HONGER!! 🙂
mmm mooie foto !! Lijkt me heerlijk! Ik heb dit weekend ook havermoutpannenkoeken gemaakt. Maar puur havermout gebruikt. Was ook heel lekker.
Groetjes Julie
Thanks Julie! Ook als eens 100% havermoutpannenkoekjes gemaakt met banaan erbij – was zeer lekker!
mmm mooie foto !! Lijkt me heerlijk! Ik heb dit weekend ook havermoutpannenkoeken gemaakt. Maar puur havermout gebruikt. Was ook heel lekker.
Groetjes Julie
Thanks Julie! Ook als eens 100% havermoutpannenkoekjes gemaakt met banaan erbij – was zeer lekker!