Asperges met spinaziepuree, karnemelksaus en garnaaltjes

Gelukkig zijn er momenteel veel lekkere dingen om te eten, zoals aardbeien, rabarber en uiteraard asperges. Eens het aspergeseizoen losbarst ben ik meestal niet meer te houden. Eten wij dan gemiddeld twee keer per week asperges? ‘t Zal wel zijn!

Ik heb dan nog eens de chance dat ik een goeie stoomoven hebt. In zo’n 8 minuutjes zijn ze de absolute perfectie. Heb je geen stoomoven? Dan kan je ze natuurlijk gewoon koken. Meestal is 3 à 4 minuten voldoende.

Deze bereiding kan je evengoed ‘Asperges op z’n Goestjes’ dopen, want: zeer eenvoudig, superlekker, en tis met patatjes en karnemelk 🙂

Hou je goed

x

Jozefien

Asperges met karnemelksaus, spinaziepuree en garnalen van goestjes

Asperges met spinaziepuree, karnemelksaus en garnaaltjes

Ingrediënten (2 pers.):

  • 400 à 500 g aardappelen
  • 10 à 12 witte asperges
  • 1 dl melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 2dl karnemelk
  • 80 g boter
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 150 g garnalen

Recept

  • Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze een 10-tal minuten in gezouten water tot ze zacht zijn.
  • Schil intussen de asperges heel grondig en breek de houterige uiteinden af. Heb je een stoomoven? Stoom ze dan zo’n 8 à 10 minuten en anders kook je ze 4 à 5 minuten tot beetgaar.
  • Maak de puree. Pureer de aardappelen, meng met de melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Een klontje boter erdoor mengen is ook altijd lekker.
  • Spoel de jonge spinazieblaadjes en meng ze onder de puree. Door de warmte van de puree zullen de spinazieblaadjes wat slinken. Houd warm.
  • Maak nu ook de karnemelksaus. Smelt de boter in een pannetje tot ze lichtbruin is, beurre noisette. Neem even van het vuur en voeg de karnemelk toe en een snufje zout. Zet terug op het vuur en warm op.
  • Serveer de puree met de asperges en de karnemelksaus en werk af met wat garnalen.
  • SMAKELIJK!
Asperges met spinaziepuree en karnemelksaus

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.