Asperges met courgettelle, vierkruidenpesto en prosciutto

De asperges zijn er!

I know you know want je wordt er waarschijnlijk overal mee om de oren geslagen. Maar toch houd mij dat niet tegen om ook zelf een recept met asperges met jullie te delen!

Stomen en dan grillen

In dit recept stoom ik mijn asperges eerst voor ik ze grill. Heb je geen stoomoven dan kan je ze natuurlijk ook perfect koken. Al moet ik zeggen dat stomen toch wel écht een betere smaak en textuur geeft. De intense aspergesmaak blijft beter behouden en de asperges zijn ook veel knapperiger. Als je ze kookt nemen ze sowieso wat meer water op wat ze zachter en wat fletser maakt. Dus kan je stomen? DOEN!

ingrediënten asperges courgetti courgettelle pesto vierkruidenpesto rozemarijn oregano parmaham prosciutto goestjes studio goestjes Courgettelle say what?

En ja courgettelle is een fictief woord dat ik net zelf heb uitgevonden. Het wijst op een mix van courgettespaghetti en tagliatelle. Een beetje het beste van twee werelden dus, samen op één bord! Als je dat wenst kan je natuurlijk ook 100 procent voor het één of het andere kiezen.

asperges courgetti courgettelle pesto vierkruidenpesto rozemarijn oregano parmaham prosciutto goestjes studio goestjes

Asperges met courgettelle, vierkruidenpesto en prosciutto

2 personen – ongeveer 30 minuten werk

Ingrediënten

 • 1 bundel asperges
 • 1 courgette
 • 200 g tagliatelle
 • de blaadjes van 2 takken oregano
 • de blaadjes van 1 takje rozemarijn
 • 10-tal basilicumblaadjes
 • 3- tal takken bladpeterselie, grof gehakt
 • 1 teen knoflook, grof gehakt
 • 5 eetlepels olijfolie + wat extra om te grillen
 • sap van 1/2de citroen
 • 1 eetlepel pistachenoten
 • 6 à 8 sneden parmaham

Recept

Schil de asperges goed met een dunschiller en verwijder de harde uiteindes. Stoom ze zo’n 8 minuten op 100°. Je kan ze ook ongeveer even lang koken op en een zacht vuur. Haal uit de oven (of uit het water) en leg even aan de kant.

Als je een spiraalsnijder hebt maak dan courgetti van de de courgette. Als je geen  spiraalsnijder hebt kan je de courgette ook in fijne plakken snijden en dan vervolgens in lange juliennelinten. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng de courgetteslierten door de warme pasta.

Maak de pesto. Doe hiervoor de kruiden samen met de look, de pistachenoten, het citroensap en de olijfolie in je foodprocessor. Pureer tot je een gladde pesto bekomt. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe om het wat lopender te maken, maar sowieso wordt deze pesto ook nog smeuïger als je ze straks door de warme pasta mengt.

Neem een grillpan en doe er een scheutje olijfolie in. Als de pan heet is leg er dan schuin de asperges in en laat ze ongeveer 1 minuut grillen. We grillen vooral om mooie grillstrepen te bekomen dus in principe is 1 kant genoeg. Maar als je niet te stuiten bent mag je natuurlijk de ander kant ook grillen!

Dresseer de borden met de courgettelle, leg er de gegrilde asperges bij en werk af met toefjes pesto en stukken parmaham. SMAKELIJK!

witte asperges courgetti courgettelle pesto vierkruidenpesto rozemarijn oregano parmaham prosciutto goestjes studio goestjes

4 kruidenpesto prosciutto goestjes studio goestjes pesto makenasperges c oregano parmaham prosciutto goestjes studio goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.