Salade Liégeoise met paarse patatjes

6 april 2016

Hoi Lieverds! Dat ik de laatste tijd een beetje in een brunch-mood ben, dat hadden jullie misschien al gemerkt via Facebook & Instagram? Dat komt dus doordat ik vorige zondag mijn eerste brunch ooit heb gehouden samen met de leuke mensen van Romain Roquette. Supertof vond ik het om voor een 30-tal enthousiaste brunchgangers verrukkelijke Goestjesgerechten klaar te maken. Zo maakte ik o.a. een heerlijke kruidige quinoasalade met avocado en fetakaas (to be blogged!), terrine van kruidige geitenkaas met bietjes (to be blogged too!), lekkere English breakfast portobello‘s en uiteraard de famous Goestjes homemade Granola! 

truffelpatatjes salade liegoise brunch paarse patatjes

Ook op het menu: een veelkleurige versie van de klassieke salade Liégeoise, gemaakt met paarse patatjes, boontjes, vers gekookte eitjes, een pittige mosterddressing én een tikkeltje dragon. Paarse patatjes hoor ik je vragen – waar komt die nu weer mee af? Wel ja, deze pomme de terre violette (voor de naam alleen al wil je ze toch op je bord?) is eigenlijk een oud-Franse aardappelsoort, maar wordt intussen ook al in ons eigen belgenlandje gekweekt. De smaak is eigenlijk bijna niet te onderscheiden van die van de gewone patatjes, maar de kleur die doet het hem toch wel, niet? Je kan deze paarse knolletjes gewoon vinden bij Delhaize trouwens, daar worden ze in een duopack verkocht met gewone truffelaardappelen – een ideale starterskit dus om deze salade te maken!

salade liegoise goestjes ingredienten patatjes

Net omdat ik deze patatjes zo mooi vind, ben ik ermee aan de slag gegaan. Deze salade wordt klassiek met aardappelen, groene boontjes en spek gemaakt. Ik vervang het spek hier door Gandaham of andere gedroogde ham – minstens even lekker maar iets minder vettig. En om de salade wat minder eentonig te maken voeg je ook wat fijngesnipperde sjalotjes en frisse avocadoplakjes toe.

salade liegoise truffelaardappelen ei boontjes avocado patatjes

Voor de dressing mengen we mosterd met appelazijn, een beetje olijfolie en wat citroensap. De pittige smaak van de dressing pas heerlijk bij de zachte patatjes en de zoute smaak van de ham. Al bij al is deze salade redelijk makkelijk en snel klaar. De aardappelen hoef je zelfs niet te schillen!

Uiteraard kan dit recept zowel dienen als brunch of als lunch – en zelfs als avondeten is het heerlijk! Smakelijk!

[yumprint-recipe id=’46’]

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.