Bloemkoolboutjes met golden cashewnotenroom

4 december 2019
bloemkoolboutjes met golden cashewnotenroom goestjes aldi wintermagazine

Of ik ook een vegan hapje kon bedenken? Vroegen de mensen van ALDI mij een tijdje geleden. Met veel plezier ging ik aan de slag! We kennen ze allemaal, die klassieke kippenboutjes die we maar al te graag verorberen als hapje. Wel, daar maakte ik een volledig plantaardige versie van.

Hoe dan, vraag je je misschien af? Wel, vooreerst zonder kip uiteraard. Die vervang ik door bloemkoolroosjes die we stevig gaan kruiden en in de oven roosteren zodat ze er een beetje gaan uit zien als bloemkoolboutjes. Niet alleen overheerlijk als aperitiefhapje, maar ook gewoon lekker in een slaatje.

Om het hapje af te maken werkte ik ook nog het recept voor een lekkere dipsaus uit op basis van cashewnoten. Als je die een nacht laat weken en vervolgens fijn mixt krijg je een soort van room. Die brengen we op smaak met gele curry voor een gouden kleur én smaak. Smakelijk!

Bloemkoolboutjes met golden cashewnotenroom

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels tarwebloem ALBONA® 5 eetlepels
  • 3 eetlepels paneermeel ALBONA®
  • 2 eetlepels culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®
  • 1 theelepel paprikapoeder PORTLAND®
  • 1 theelepel lookpoeder PORTLAND®
  • 1 mespunt pili pili PORTLAND®
  • 1 theelepel curry PORTLAND®
  • Zeezout PORTLAND®
  • Zwarte peper PORTLAND®
  • 150 g cashewnoten TRADER JOE’S BIO®

Recept

  1. Maak eerst de golden cashewnotenroom. De  cashewnoten moeten een nachtje weken dus begin hier al een dagje eerder aan!
  2. Doe de cashewnoten in een kommetje en zorg dat ze volledig onder water staan. Laat ze zo een nachtje weken. Giet de volgende morgen het water weg en houd de cashewnoten.
  3. Doe de cashewnoten in je blender of foodprocessor en voeg ongeveer 150 ml vers water toe. Blend tot je een roomachtige substantie krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Meng het currypoeder door de room zodat ze een mooie gele kleur krijgt. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper of wat extra currypoeder voor nog meer pit.
  4. Maak nu de bloemkoolboutjes. Verwarm eerst de oven voor op 200° en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes. Doe dit best door ze los te scheuren, zo krijg je meer natuurlijke vormen. Spoel ze en dep droog. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom.
  5. Meng het  paprikapoeder, lookpoeder en de pilipili met de bloem en het paneermeel. Voeg ook een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Giet het kruidenmengsel over de bloemkool samen met 2 eetlepels olijfolie en meng met de hand zodat alle bloemkoolroosjes mooi gekruid en gepaneerd zijn. Verdeel de roosjes over de bakplaat
  6. Bak 20 minuten in de oven tot de bloemkoolboutjes goudbruin zijn. Leg de roosjes op een groot bord of schaal, prik er prikkers in en serveer met de cashewnotenroom

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis wintermagazine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.