minipaprika's geroosterd en gemarineerd goestjes aldi feestdagen wintermagazine

Geroosterde en gemarineerde minipaprika’s

Tijdens de feestdagen is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt aan de kersttafel. Daarom probeer ik ook altijd rekening te houden met ieders wensen. Er is de zwangere zus, de veggie schoonzus en de schoonmama die niet zo van rauwe dingen houdt. Wel alledrie mogen ze wel naar hartenlust smullen van deze geroosterde minipaprika’s.

Dit hapje is super eenvoudig maar ook super smaakvol! Het enige wat je eigenlijk moet doen is de minipaprika’s roosteren in de oven, pellen en dan marineren in een marinade van balsamicoazijn, honing en olijfolie. Hoe langer je ze laat marineren hoe beter! Dus je kan deze paprika’s gerust zelf een dag vooraf maken.

Afwerken doen we met verse munt en pistachenoten. YUM!!!

Geroosterde minipaprika’s met balsamicovinaigrette

Ingrediënten:

 • 4 minipaprika’s
 • 30 g pistachenoten TRADER JOE’S®
 • 3 eetlepels biobalsamico REGALO®
 • 1 eetlepel vloeibare honing HONEYSUN®
 • Munt (vers)
 • Zwarte peper PORTLAND®
 • Zeezout PORTLAND®
 • Culinaire olijfolie EL CULTIVADOR®

Recept:

 1. Leg de oven aan op 200°. Bedek een ovenplaat met bakpapier. Strijk met een borsteltje de paprika’s in met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Rooster ongeveer 20 min. in de oven en draai tussendoor even om.
 2. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak die je dichtknoopt. Zo kunnen de paprika’s wat ‘zweten’ en zijn ze straks makkelijker te pellen.
 3. Haal de paprika’s uit de plastic zak. Normaal gezien kan je nu makkelijk met de hulp van een scherp mesje de pel verwijderen.
 4. Meng de balsamico met de honing en 3 eetlepels olijfolie. Dresseer de paprika’s op een mooi bord of schaal en overgiet met de marinade. Laat zo marineren en afkoelen.
 5. Rooster de pistachenoten ongeveer 3 minuten in een hete antikleefpan. Laat afkoelen en hak grof. Hak de munt fijn. Hou enkele kleine blaadjes over voor de afwerking
 6. Kruid de gemarineerde paprika’s met wat zwarte peper en zeezout. Werk af met de pistachenoten en de munt. Serveer de schaal gemarineerde paprika’s met prikkers of kleine aperitiefvorkjes zodat je ze makkelijk kan opeten.

Ik creëerde deze post in samenwerking met ALDI, maar wees gerust alle opinies in dit artikel zijn oprecht en persoonlijk, zoals altijd. Dit recept vind je ook terug in het gratis wintermagazine dat verkrijgbaar is in je lokale ALDI-winkel.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.