Deze boterham is geen gewone boterham. Belegd met fris romige cottage cheese en een heerlijke mengsel van gekarameliseerde mango met vijgen zorgt deze zomerse boterham zonder meer voor een puur genietmomentje! Kan je je het al inbeelden: met je snoet in de zon en zo’n heerlijke lunch voor je neus? Ik heb het zelf geprobeerd en ik moet zeggen: pure happiness! En helemaal niet moeilijk ook nog! Het komt er gewoon op neer om wat fruit in een pannetje te gooien met wat rozemarijn en honing erbij en dit alles zachtjes te laten karameliseren tot een heerlijk zoetsmeuïg mengsel. Supperlekker trouwens met wat korrelig romige cottage cheese erbij.
Ik ben intussen echt fan van cottage cheese geworden en raad je aan om het standaard in huis te halen, want je kan er heel wat kanten mee uit. Lekker ’s morgens bij je muesli of granola, of ’s middags met wat tomaat erbij of zoals hier, gecombineerd met zoet fruit. En goed nieuws, cottage cheese bevat relatief weinig vet dus je mag er gerust een lepeltje meer van eten.
Maak deze boterham lekker vers met warm fruit of maak alles van vooraf en scoor tijdens de lunch met je heerlijk zomerse boterhammen. Ook lekker met ander fruit, zoals perziken of aardbeien. Smakelijk!
[yumprint-recipe id=’7′]
Pingback: Top 5 Fig recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends