Risotto van tarwekorrels met spruitjes & spekjes

Stoemp, maar dan met tarwekorrels

Een winters hartverwarmend recept, een stoemp met spruitjes, spekjes en gekarameliseerde ui maar dan met tarwekorrels in plaats van patatjespuree. Ik maak wel vaker eens ‘graantjes’ klaar. Het zorgt voor afwisseling op ons bord en tarwekorrels zijn heel makkelijk om klaar te maken. Voor dit specifieke recept werd ik geïnspireerd door een van mijn favo kookboeken, namelijk dat van de Forest Feast. Hierin presenteert auteur Erin Gleeson een recept voor tarwekorrels met parmezaan erdoor gemengd, afgewerkt met gekarameliseerde ui. Ik voegde gestoofde spruitjes & wat spek toe – en laat in deze versie de gemalen parmezaan weg.

tarwekorrels spruitjes spek bladpeterselie walnoten ui recept goestjes

Tarwekorrels populairder dan ooit!

Blijkt trouwens dat graantjes in de lift zitten. Op Pinterest vind je talrijke recepten met allerlei soorten granen. Ik bundelde mijn favorieten voor jullie op mijn pinterest board “graantjes en zo.” Het ene recept nog kleurrijker dan het andere – wat dacht je van tarwekorrels met appel en goudakaas? Of een mediterraanse graantjessalade met kip, komkommer en fetakaas? Maar uiteraard kunnen al deze recepten niet tippen aan de hartige heerlijkheid van deze tarwekorrels 🙂 Soms maak ik dit recept ook met een mix van soorten uien, dan doe ik er een rode & een gewone ui in en eventueel wat lenteui. En lust je geen spruitjes? Vervang deze door een andere groente, zoals bijvoorbeeld knolselder of prei.

spruitjes met tarwekorrels en gekarameliseerde ui recept goestjes

Afwerken doen we met een beetje fijngesneden bladpeterselie en stukjes walnoot! Njam! En ja, als je dat écht wil dan mag je er van mij nog wat parmezaan over strooien. Smakelijk!

Recept:

[yumprint-recipe id=’41’]

1 gedachte over “Risotto van tarwekorrels met spruitjes & spekjes”

  1. Wij probeerden deze week ook eens de combinatie spruitjes en walnoten in de stoemp. Was zeker een geslaagde combinatie. Is inderdaad een leuk idee om een keer tarwekorrels te gebruiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.