Overnight Oats Goestjes Style

We maken een gezond ontbijtje klaar met homemade amandelmelk en overnight oats met sharonfruit en mango. Op zich is dit allemaal niet zo veel werk al heb je wel twee nachtjes nodig om je ingrediënten voldoende te laten weken.

amandelmelk receptIk ben de laatste tijd geobsedeerd door sharonfruit, ofte kaki, ofte persimmon. Een tomaatachtige vrucht maar met een zoete, smeuïge, smaak waardoor deze vrucht soms wel wordt omschreven als “nature’s pudding.” Zeer lekker dus, maar voor velen nog onbekend. Zo sprak de kassierster er mij in de supermarkt op aan: “dat ze wel al veel mensen had gezien die die rare vrucht kochten; en dat ze niet echt wist wat het was maar dat ze wel nieuwsgierig was.” Uiteraard heb ik haar in geuren en kleuren de smaak van sharonfruit proberen uit te leggen. Ik hoop alleen maar dat ze het ook daadwerkelijk probeert want, echt waar, tis gewoonweg echt superlekker!

ingredientenHet is dan ook de max om je dag te beginnen met een lekkere vrucht als deze. Zeker in combinatie met mierzoete mango en lekkere verse amandelmelk, met veel liefde gemaakt. Het recept voor amandelmelk vond ik in het boek Rauw van Delphine De Montalier. Zij is een Franse schrijfster en food styliste die graag gezond en lekker eet, met pure smaken en de beste ingrediënten. In haar boek staan heel wat smakelijke rauwe bereidingen zoals carpaccio’s, salades en tartaars, maar ook delicieuze marinades en dressing. Tonnen inspiratie dus!

souHeb je geen zin of tijd om zelf amandelmelk te maken? Dan koop je die toch gewoon. De amandelmelk gieten we over een mengsel van heerlijk zoet fruit, havermout, chiazaad en kaneel. Vervolgens gaat dit een nachtje de koelkast in zodat alle smaken goed met elkaar mengen. Ik heb het wel voor de structuur en smaak van overnight oats en verkies het steevast boven de papperige, vaak kleverige havermoutpap (sorry, niet echt een fan dus). Deze overnight oats smaken fris, zoet en zijn bovendien gezond en voedzaam. Als ik hiervan ‘s morgens en portie eet kan ik verder tot de middag en – believe me- dat is wel redelijk uniek 🙂

2 gedachten over “Overnight Oats Goestjes Style”

  1. Pingback: Homemade granola | Goestjes

  2. Pingback: Homemade granola | Goestjes

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.